Tan senzill i tan gustós. Amb pocs ingredients i baratíssims! I en dur-nos la forquilla a la boca, hi canten els àngels!
En aquesta ocasió l'hem fet amb xoriço, però un altre dia proveu de fer-lo amb pernil. Ummmm!
arròs amb xoriço a la cassola |
- 200 grams de xoriço per cuinar
- 1/2 ceba de Figueres
- 1 gra d'all (li traurem el cor)
- 1 tomàquet madur
- 1/2 pebrot verd (italià)
- greix o corna de pernil ibèric (opcional)
- 1 bitxo picant (opcional)
- 1 raig de vi blanc sec
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre mòlt
- 10 mesures de brou de pollastre (= 10 mesures d'aigua + 2 pastilles d'avecrem)
- 4 mesures d'arròs bomba
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1/2 culleradeta de colorant alimentari
- uns brins de safrà
Preparació:
- Tallar el xoriço i el pebrot a cuadrets petits. Picar l'all i la ceba i ratllar el tomàquet.
- Posar el brou de pollastre (natural o d'avecrem), a bullir mentre es prepara el sofregit.
- Posar al foc una cassola de terra, afegir un bon raig d'oli i començar a coure la ceba i l'all picats i al mateix temps s'enrosseix la corna de pernil, Afegir el pebrot verd. Deixar coure uns minuts i afegir el xoriço. Esperar a que agafi color i regar amb el vi blanc. Quan s'evapori l'alcohol posar-hi el tomàquet ratllat. Deixar que el sofregit es cogui i quan estigui al punt afegir l'arròs.
- Donar-li unes quantes voltes perquè s'impregni bé de la salsa i l'arròs canviï de color. En aquest punt afegir el brou bullent, el pebre vermell, el colorant, el safrà, el pebre negre i rectificar de sal. Amb una cullera de fusta distribuir bé l'arròs i deixar que bulli 10 minuts a foc fort i 8 més a foc baix. A mitja cocció afegir pel damunt uns talls de xoriço per decorar.
- Quan hagi passat el temps de cocció indicat, s'apaga el foc i es deixa reposar 5 minuts abans d'escudellar. Es serveix al moment.
Què es cou a la cuina? / Arròs amb Xoriço a la Cassola
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada