dissabte, 2 de febrer de 2013

Mongetes amb Salmó Fresc

Un plat únic que aporta proteïnes, fibra i minerals, entre altres nutrients. És força convenient que ens acostumem a menjar llegums amb regularitat. Tenim on escollir: cigrons, llenties, mongetes... Avui ens decantem per les mongetes del ganxet amb salmó fresc, un peix blau amb propietats molt saludables.
I per adaptar la recepta als nostres dies, la fem amb olla a pressió super ràpida, perquè la falta de temps no sigui una excusa.
Que vagi de gust!

mongetes amb salmó fresc
Ingredients per a 4 persones:
  • 300 g de mongetes seques
  • 1 cap d'alls
  • 1 ceba sencera
  • 4 supremes de salmó fresc
  • 250 g de patates
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d'oliva
  • Sal fumada
  • Sal comú
  • Julivert
Preparació:
Remullar les mongetes i coure-les com s'indica en la recepta "com coure els llegums", posant dins de l'olla el cap d'alls sencer i sense pelar i la ceba pelada i sencera, pebre i un raig d'oli.
Quan les mongetes siguin cuites, s'obre l'olla, es treuen els alls i la ceba i es posa la patata tallada i es sala, barrejant sal normal amb sal fumada (50%). Es torna a tancar l'olla i quan la segona anella (la tercera en l'olla WMF), es compten 2 minuts. 
Tancar el foc i deixar que l'olla vagi perdent pressió.
Mentre tant es tallen per la meitat les supremes de salmó, es salen i es marquen a la planxa, a foc viu amb un filet d'oli.
Quan comencin a ser daurats pels dos costats, es posen dins l'olla on estan les mongetes junt amb l'oli que hagin desprès i es deixen amb l'olla tapada uns 10 minuts perquè el peix es cogui per dins.
Es serveix ben calent i espolsant julivert picat per sobre.






Què es cou a la cuina? Mongetes amb Salmó Fresc


Cap comentari:

Publica un comentari