dilluns, 18 de febrer de 2013

Bròquil Gratinat amb Pernil

Una verdura vestida de festa segueix sent verdura, però el bròquil preparat d'aquesta manera es converteix en un plat irresistible per a tothom.
El bròquil pertany a la família de la col, i conté gran quantitat de fibra, minerals, antioxidants i principis actius anti cancerígens. Amb una cocció curta de 10 a 15 minuts, té més quantitat de vitamina C que en la mateixa quantitat de taronges.

bròquil gratinat amb pernil
Ingredients per a 3/4 persones:
  • 1 bròquil verd
  • 1 patata
  • 100 g de pernil serrà (tallat a taquets)
  • 2 alls
  • 1 raig d'oli
  • 1 litre de beixamel (consulteu la recepta)
  • Formatge emmental ratllat 
  • Mantega
  • Sal
Preparació:

  1. Tallar el bròquil a rams, pelar la patata, tallar-la a bocins, rentar i bullir amb aigua, sal i una tasseta de llet, per evitar l'olor. Escórrer.
  2. Dins d'una paella posar oli, afegir els 2 grans d'all trinxats i el pernil a taquets, fer un refregit evitant que es cremi.
  3. Preparar una salsa 'beixamel' tal com s'indica a la recepta.
  4. Posar uns bocinets de mantega al fons d'una safata de Pirex. Distribuir la verdura i posar per sobre d'aquesta el refregit d'alls i pernil.
  5. Cobrir amb la beixamel, escampar per sobre força formatge emmental ratllat i uns bocinets de mantega.
  6. Gratinar i servir calent. Ummmm, quin plat tan saborós!
  • Es pot substituir el bròquil per coliflor.
  • En lloc de patata es pot acompanyar la verdura amb un pot petit de mongetes cuites. Afegir-les a la verdura abans d'escórrer-la per tal de que s'escalfin amb el brou. 
  • Si no s'hi posa patata, aquest plat es pot CONGELAR perfectament. 





Què es cou a la cuina? Bròquil Gratinat amb Pernil


1 comentari:

  1. M'agradan molt les teves receptes, Totes las que he provat son faciles de fer i bonissimes.

    Gracies Lidia.

    ResponSuprimeix