Una verdura vestida de festa segueix sent verdura, però el bròquil preparat d'aquesta manera es converteix en un plat irresistible per a tothom.
El bròquil pertany a la família de la col, i conté gran quantitat de fibra, minerals, antioxidants i principis actius anti cancerígens. Amb una cocció curta de 10 a 15 minuts, té més quantitat de vitamina C que en la mateixa quantitat de taronges.
Ingredients per a 3/4 persones:
bròquil gratinat amb pernil |
- 1 bròquil verd
- 1 patata
- 100 g de pernil serrà (tallat a taquets)
- 2 alls
- 1 raig d'oli
- 1 litre de beixamel (consulteu la recepta)
- Formatge emmental ratllat
- Mantega
- Sal
Preparació:
- Tallar el bròquil a rams, pelar la patata, tallar-la a bocins, rentar i bullir amb aigua, sal i una tasseta de llet, per evitar l'olor. Escórrer.
- Dins d'una paella posar oli, afegir els 2 grans d'all trinxats i el pernil a taquets, fer un refregit evitant que es cremi.
- Preparar una salsa 'beixamel' tal com s'indica a la recepta.
- Posar uns bocinets de mantega al fons d'una safata de Pirex. Distribuir la verdura i posar per sobre d'aquesta el refregit d'alls i pernil.
- Cobrir amb la beixamel, escampar per sobre força formatge emmental ratllat i uns bocinets de mantega.
- Gratinar i servir calent. Ummmm, quin plat tan saborós!
- Es pot substituir el bròquil per coliflor.
- En lloc de patata es pot acompanyar la verdura amb un pot petit de mongetes cuites. Afegir-les a la verdura abans d'escórrer-la per tal de que s'escalfin amb el brou.
- Si no s'hi posa patata, aquest plat es pot CONGELAR perfectament.
Què es cou a la cuina? / Bròquil Gratinat amb Pernil
M'agradan molt les teves receptes, Totes las que he provat son faciles de fer i bonissimes.
ResponEliminaGracies Lidia.