Molt similar al romesco però amb més tomàquet i menys pebrot que aquest i una textura més espessa.
salsa de calçots / salvitxada |
- 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
- 1 cap d'alls escalivat
- 1 gra d'all cru
- 100 g d'ametlles torrades i pelades
- 50 g d'avellanes torrades i pelades
- 1 llesca de pa torrat o galetes Maria
- 2 nyores posades en remull
- 100 o 150 ml d'oli verge d'oliva
- Vinagre
- Un rajolí de conyac
- Sal i pebre
- Unes hores abans posem en remull les nyores amb aigua.
- Escalivem els tomàquets i el cap d'alls (al forn), els pelem i els posem dins d'un bol.
- Posem-hi el gra d'all cru i les ametlles i avellanes.
- Amb l'ajuda d'una cullera raspem la polpa de les nyores i l'afegim a bol.
- Xopem amb vinagre la llesca de pa torrat, l'afegim.
- Salem, empebrem.
- Hi posem l'oli i una mica de conyac (no gaire).
- Ho triturem tot amb el Minipimer.
- Si queda massa espessa afegim-li una mica més d'oli i si calgués una mica d'aigua perquè tingui la textura adequada per adherir-se als calçots.
- Als comerços venen uns potets amb polpa de nyora. Surt una mica car, però us ho dic per si us voleu estalviar el pas de remullar-les.
- En lloc de pa torrat s'hi poden posar 2 o 3 galetes Maria. Queda un xic més dolça però igualment boníssima.
- Us dono la mesura dels ingredients però en realitat les quantitats van una mica en funció del gust de cadascú. Aneu provant-la a mida que la feu.
- Tot i que el conyac li dona un gustet especial, en podeu prescindir.
- Si sempre heu menjat aquest salsa amb els calçots a la brasa, proveu la recepta dels calçots en tempura.
- Aquesta salsa s'aguanta bé a la nevera i es pot CONGELAR sense cap problema. Quan la descongeleu la tindreu perfecta!
Què es cou a la cuina? / Salsa de Calçots - Salvitxada
Muchas gracias por la receta!! Es la mejor de todos los blogs visitados hasta ahora con diferencia!!!
ResponEliminaInesilla, me alegro que la receta te haya sido útil. Buen provecho y "bona calçotada".
Elimina