Temps de Quaresma, temps de bunyols... Tan flonjos i tan bons.
Tant se val si és dimecres o divendres, o un altre dia qualsevol. Què us sembla si ens posem el davantal i fem us bunyols de vent per berenar?
Ens els mengem sols o bé els farcim de crema? Vosaltres mateixos...
La Quaresma, representada a Catalunya per una vella amb set cames (una per cada setmana) i un bacallà a la mà i anomenada La Vella Quaresma, comença el dimecres de Cendra i acaba el dilluns de Pasqua. Ja sabeu... temps de dejuni i abstinència.
bunyols de quaresma |
- 3 ous
- 75 g de farina blanca
- 125 ml de llet
- 60 g de mantega
- Un pessic de sal
- Sucre per arrebossar els bunyols
- Anís sec
- Oli per fregir
Preparació:
- Posem al foc un cassó amb la llet, la mantega i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull afegim la farina tamisada i remenem amb una cullera de fusta sense parar fins aconseguir que la massa es desprengui de les parets.
- Traiem el recipient del foc i el deixem refredar una mica abans d'afegir els ous. Primer en posem un, removem bé fins que quedi integrat del tot i llavors afegim el següent i després l'altre. Aquest últim ou el batrem a part i l'afegirem de mica en mica perquè si els ous són molt grossos, no caldrà posar aquest últim ou sencer. Ens ha de quedar una massa brillant.
- Deixarem reposar aquesta pasta durant 1 hora abans d'agafar porcions amb una cullera de postres, i anar-los fregint amb abundant oli calent, donant-los la volta (de fet es donen la volta ells sols), i quan son daurats els traiem i els deixem escórrer sobre paper de cuina.
- Quan encara són calents i amb l'ajuda d'un polvoritzador, els ruixem amb anís sec i acte seguit els passem per sucre fins que quedin ben arrebossats.
- Els anem col·locant dins d'una safata i ja els podem servir. Estan per llepar-se'n els dits!
- Si no tenim polvoritzador, posem anís dins d'un bol i els banyem ràpidament abans de passar-los pel sucre.
- Ens podem ajudar d'una màniga pastissera amb la boca ampla per posar la pasta de bunyols i anar fent les porcions, tallant amb una tisora la massa i deixant caure dins de l'oli (AMB PRECAUCIÓ DE NO ESQUITXAR-NOS).
- Una altra opció és farcir-los de crema pastissera, o de nata o de trufa... posem el farciment dins d'una màniga de pastisseria, amb una tisora fem un tall als bunyols i els omplim.
Què es cou a la cuina? / Bunyols de Quaresma
si els deixo de un dia per l'altre el sucre es fon,perque?
ResponEliminaTingues en compte que el bunyol és humit i és fàcil que el sucre es vagi fonent en contacte amb us cos humit.
ResponEliminaPots fer els bunyols i l'endemà, abans de que els aneu a menjar, els humiteges amb el polvoritzador i els arrebosses amb el sucre.