dijous, 14 de febrer del 2013

Bunyols de Quaresma

Temps de Quaresma, temps de bunyols... Tan flonjos i tan bons.
Tant se val si és dimecres o divendres, o un altre dia qualsevol. Què us sembla si ens posem el davantal i fem us bunyols de vent per berenar?
Ens els mengem sols o bé els farcim de crema? Vosaltres mateixos...

La Quaresma, representada a Catalunya per una vella amb set cames (una per cada setmana) i un bacallà a la mà i anomenada La Vella Quaresma, comença el dimecres de Cendra i acaba el dilluns de Pasqua. Ja sabeu... temps de dejuni i abstinència. 

bunyols de quaresma 
Ingredients:
  • 3 ous
  • 75 g de farina blanca
  • 125 ml de llet
  • 60 g de mantega
  • Un pessic de sal
  • Sucre per arrebossar els bunyols
  • Anís sec
  • Oli per fregir
Preparació:

  1. Posem al foc un cassó amb la llet, la mantega i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull afegim la farina tamisada i remenem amb una cullera de fusta sense parar fins aconseguir que la massa es desprengui de les parets.
  2. Traiem el recipient del foc i el deixem refredar una mica abans d'afegir els ous. Primer en posem un, removem bé fins que quedi integrat del tot i llavors afegim el següent i després l'altre. Aquest últim ou el batrem a part i l'afegirem de mica en mica perquè si els ous són molt grossos, no caldrà posar aquest últim ou sencer. Ens ha de quedar una massa brillant.
  3. Deixarem reposar aquesta pasta durant 1 hora abans d'agafar porcions amb una cullera de postres, i anar-los fregint amb abundant oli calent, donant-los la volta (de fet es donen la volta ells sols), i quan son daurats els traiem i els deixem escórrer sobre paper de cuina.
  4. Quan encara són calents i amb l'ajuda d'un polvoritzador, els ruixem amb anís sec i acte seguit els passem per sucre fins que quedin ben arrebossats.
  5. Els anem col·locant dins d'una safata i ja els podem servir. Estan per llepar-se'n els dits!
  • Si no tenim polvoritzador, posem anís dins d'un bol i els banyem ràpidament abans de passar-los pel sucre.
  • Ens podem ajudar d'una màniga pastissera amb la boca ampla per posar la pasta de bunyols i anar fent les porcions, tallant amb una tisora la massa i deixant caure dins de l'oli (AMB PRECAUCIÓ DE NO ESQUITXAR-NOS).
  • Una altra opció és farcir-los de crema pastissera, o de nata o de trufa... posem el farciment dins d'una màniga de pastisseria, amb una tisora fem un tall als bunyols i els omplim.




Què es cou a la cuina? Bunyols de Quaresma


2 comentaris:

  1. si els deixo de un dia per l'altre el sucre es fon,perque?

    ResponElimina
  2. Tingues en compte que el bunyol és humit i és fàcil que el sucre es vagi fonent en contacte amb us cos humit.
    Pots fer els bunyols i l'endemà, abans de que els aneu a menjar, els humiteges amb el polvoritzador i els arrebosses amb el sucre.

    ResponElimina