Les postres més conegudes de la cuina catalana. És tradició fer-ne el dia de Sant Josep.
Si no us heu atrevit mai, aquesta és l'ocasió. Veureu com la seva elaboració és molt senzilla.
Això sí, respecteu les proporcions indicades, sinó no responc del resultat.
Això sí, respecteu les proporcions indicades, sinó no responc del resultat.
crema catalana |
- 6 ous
- 1 litre de llet sencera
- 40 g de midó o 60 g de farina de blat de moro (maizena)
- 150 g de sucre (més el sucre per cremar)
- La pell d'una llimona (només la part groga)
- 1 branca de canyella
- 1 pessic de sal (opcional)
Preparació:
Separar una tassa de llet per desfer el midó (o la maizena).
Posar la resta de la llet a foc lent, amb el pessic de sal, la pell de llimona (la part groga) i la branca de canyella.
Separar les clares dels rovells i posar-los dins d'un cassó. Afegir els 150 g de sucre i remoure bé fins que s'integri. Afegir la tassa de llet freda amb el midó (o la maizena) i mesclar bé. Afegir-ho a la resta de la llet que tenim al foc i seguir removent amb una cullera de fusta, fins que notem que va espessint. En aquest punt tanquem el foc i ho repartim en cassoletes individuals. És important parar la cocció quan comença a bullir perquè si es deixés bullir la crema es podria tallar fàcilment.
Deixar refredar i una estona abans de servir es posa sucre per sobre i es crema amb un cremador especial o amb un bufador de cuina.
- Abans de repartir la crema en racions, traieu la pell de la llimona i la branca de canyella.
- Si us agrada escurar, tant la pell de llimona com la canyella, la podeu deixar, repartint-la en algunes de les cassoletes. Jo sempre les hi deixo.
- De les clares que us sobrin en podeu fer merenga.
Què es cou a la cuina? / Crema Catalana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada