divendres, 15 de febrer de 2013

Galetes de Coco i Xocolata

Qui no s'atreveix a posar-se a la cuina i fer unes postres tan temptadores com aquestes? I si heu d'anar a casa d'uns amics i voleu tenir un detall, aquesta és una bona ocasió per lluir-vos. Us ho agrairan! Sobretot, els amants del coco.
galetes de coco i xocolata
Ingredients:
  • 2 ous grossos 
  • 125 g de coco ratllat
  • 140 g de sucre blanc
  • 40 g de farina de blat
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta de suc de llima o llimona
  • 1/2 rajola de cobertura de xocolata
Preparació pas a pas:
  1. Preescalfem el forn a 170 graus.
  2. Separaem les clares del rovells.
  3. Dins d'un bol posem les dues clares i només un rovell, el sucre i el pessic de sal. Ho barregem bé amb una batedora de braç, a velocitat suau, o amb "varilles", fins que quedi una mescla ben esponjosa.
  4. Afegim la farina tamisada i barregem suaument fins que la farina quedi integrada.
  5. Posem el suc de llima, el coco ratllat i removem novament.
  6. Col·loquem dins de la safata de forn, un full de paper sulfurat (paper de forn) o una làmina de silicona especial pel forn.
  7. Anem omplint la safata amb petites piles de massa, amb l'ajuda d'una cullera. Deixem una separació entre les galetes perquè quan es coguin no s'enganxin les unes amb les altres.
  8. Coem al forn de 15 a 20 minuts. Hem d'anar vigilant la cocció perquè de seguida estan fetes.
  9. Quan estiguin daurades les traiem del forn i les deixem refredar.
  10. Desfem la xocolata al bany Maria i quan les galetes són fredes de tot pintem les puntes amb la xocolata (com les de la foto). 
  11. Deixem que la xocolata prengui consistència i ja les tenim a punt!

  • Aquestes galetes també es poden fer sense xocolata. Se'n poden fer meitat de cada. Però ens coneixem! Les que primer cauran seran les de xocolata. Tinc o no tinc raó?
  • Una altra opció és afegir fruits sec trossejats a la massa o bé bocins de xocolata.





Què es cou a la cuina? Petons de Coco i Xocolata

Cap comentari:

Publica un comentari