diumenge, 27 de gener de 2013

Broquetes de Fruita amb Xocolata

Unes postres ben senzilles, pels amants de la fruita i de la xocolata. Si més no, una bona manera de menjar xocolata sense remordiments.
Avui, de postres... hem menjat fruita!

broquetes de fruita amb xocolata
Ingredients per a 4 persones (8 unitats):
  • 1 mango
  • 2 plàtans
  • 250 g de maduixots
  • 2 kiwis
  • 1/2 rajola de cobertura de xocolata 
  • 50 cc de llet sencera
  • 8 broquetes de fusta
Preparació:
Renta els maduixots abans de treure'ls-hi el peduncle.
Pela la fruita i talla-la a trossos més o menys com els de la fotografia.
Insereix-los a les broquetes, combinant els colors.
Ves-los posant en una safata.
Desfés la xocolata al bany Maria**, trossejant-la (he utilitzat Nestlé postres) i afegeix la llet.
Remou amb una cullera i quan s'hagi desfet, omple una mànega pastissera de plàstic, talla la punta i fes un dibuix a sobre de les fruites.
Quantes coloraines i que bones que estan!

  • ** Desfer (o coure) al bany Maria: és un procediment molt utilitzat a la cuina, que consisteix en submergir un recipient que contingui un element (en aquest cas la xocolata i la llet), dins d'un altre més gran amb aigua, que es porta o ja està en ebullició. Així s'aconsegueix una cocció més lenta però més uniforme.
  • Utilitza les fruites que més t'agradin: poma, pera, pruna, pinya, préssec, albercoc, meló. síndria...
  • Els maduixots sempre s'han de rentar sense treure el peduncle. Si es treu abans, la fruita queda aigualida i perd sabor.



Què es cou a la cuina? / Broquetes de Fruita amb Xocolata


1 comentari: