diumenge, 28 d’abril del 2013

Púding d'Ensaïmada

Unes postres de sempre que es preparen en molt poca estona i tot i que les ensaïmades li donen un sabor especial, també es poden preparar amb croissants, amb magdalenes, amb brioixos, pa de pessic o pa. Si aquests productes ens han quedat endarrerits, encara millor, els podrem aprofitar per a fer aquests púding.

púding d'ensaïmada
Ingredients:
  • 3 ensaïmades (sense farcir)
  • 3 ous
  • 600 ml de llet sencera
  • 60 grams de sucre
  • 1 cullerada de sucre de vainilla
  • 1 pell de llimona
  • 50 g de panses de Corinto remullades en conyac
  • caramel líquid (2 cullerades de sucre + 2 cullerades d'aigua)
Preparació:
Escalfem la llet amb la pell de llimona, el sucre normal i el de vainilla, just perquè ambdós es dissolguin. Tanquem el foc. Batem bé els ous, els afegim a la llet i mesclem. Afegim les ensaïmades tallades a bocins i deixem que s'estovin i augmentin de volum. Si les ensaïmades (o el que hi vulguem posar), són dels dia abans, les deixarem més estona perquè els hi costarà més estovar-se. Quan siguin ben tous/toves, traurem la pell de llimona i afegirem les panses escorregudes, que haurem tingut remullant-se en conyac.
Fem el caramel líquid d'una forma ràpida: dins d'un motlle rectangular i alt (de plum cake) i que pugui anar al micro (per exemple de Pírex), hi posem 2 cullerades soperes de sucre i 2 d'aigua, ho mesclem una mica perquè es reparteixi homogèniament i el posem 3 minuts al micro, a màxima potència. Quan es pari, veurem si ja té l'aspecte de caramel i si cal li posem un minut més, i tornem  a comprovar el color. És millor afegir-hi temps de mica em mica, doncs la potència de cada micro pot variar i així ens assegurem que no se'ns cremi. A més, questa operació és molt ràpida i còmoda i no embrutem cap més estri. Quan estigui al punt, decantem suaument el motllo perquè el caramel s'impregni una mica per les quatre parets i llavors hi aboquem la massa del púding.
Escalfem el forn a 180 graus de dalt i de baix.
La cocció la farem al bany Maria. Per això preparem una plata fonda amb aigua calenta i posem al mig el motlle amb el púding. Enfornem a mitja alçada durant 30 minuts, passats els quals comprovarem que estigui cuit punxant al mig amb una broqueta.
Si surt neta és que ja està cuit i si no, el deixem coure una mica més. Un cop sigui fred el posem a la nevera, mínim una hora abans de desemmotllar-lo.
Et voilà!

  • Si no disposem de microones, prepararem el caramel de la forma tradicional, dins d'un cassó posem el sucre i un raig de llimona i posem al foc, remenant fins aconseguir el color adequat i després ho aboquem al fons del motlle.




Què es cou a la cuina? / Púding d'Ensaïmada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada