rosquilles de taronja |
- 300 g de farina (aproximadament)
- 2 ous
- 4 cullerades grans de sucre
- 1 pessic de sal
- 4 cullerades grans d'oli (de gira-sol o d'oliva de 0'4º)
- 1 cullerada gran de llevat Royal
- 2 cullerades grans de suc de taronja
- pell ratllada de taronja (sense la part blanca)
- 1 cullerada gran de Cointreau
- Oli abundant per fregir
- sucre
- canyella en pols
- 1 copa de Cointreau (o dues...)
Preparació:
Dins d'un bol posem els ous, el sucre, el pessic de sal, les 4 cullerades d'oli, el llevat, el Cointreau, el suc i la ratlladura de taronja. Ho removem bé amb unes "varilles" fins que quedi integrat.
De mica en mica anem afegint la farina, primer removent amb una pala i després directament amb les mans fins que ens quedi una massa consistent i que no s'enganxi a les mans.
La quantitat de farina no és del tot exacta, doncs segons la mida dels ous, ens admetrà més o menys farina.
Quan tinguem la pasta modelable com una plastilina, agafarem porcions i les farem rodolar sobre el marbre una mica enfarinat. Farem un cuc llarg que unirem pels extrems fins que ens quedi com una anella de calamar.
Les fregirem en abundant oli calent.
Deixarem escórrer sobre paper de cuina.
Posarem el licor dins d'un bol ample i anirem sucant ràpidament les rosquilles. Tindrem a punt un plat amb sucre barrejat amb una mica de canyella en pols i acte seguit les ensucrarem i les col·locarem en una safata.
Es conserven molt bé dins d'una llauna.
- Per preparar una altra variant d'aquesta recepta, posarem comí dins de la pasta. En lloc de suc de taronja hi posarem aigua, substituirem la ratlladura de taronja per pell de llimona i en lloc del licor de Cointreau hi posarem anís. I per acabar les banyarem amb anís sec en lloc de fer-ho amb Cointreau. Tasteu-les!
Què es cou a la cuina? / Rosquilles de Taronja
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada