El tema del picant queda a gust del consumidor, perquè està vist que el grau de tolerància al picant dels mexicans no és el mateix que el nostre. De tota manera, és qüestió d'habituar-se. Aneu provant i veureu com us anireu acostumant... o no.
Guacamole |
- 3 alvocats madurs
- 1 manat de coriandre (cast = cilantro)
- el suc de mitja llima (o mitja llimona)
- 2 o 3 xiles serranos (o 1... al vostre gust)
- 1 gra d'all
- 3 tomàquets verds mexicans (tomatillos verdes mexicanos**) veure fotografia
- 1/4 de ceba
- sal i pebre negre
- una mica d'aigua
- 1 bossa de "nachos" per a "dipear"
"tomatillos" verds mexicans |
Preparació:
Pelar i rentar els tomàquets mexicans, esbandir el coriandre i els xiles. Pelar l'all i treure-li el cor. Pelar i treure el pinyol als alvocats. Posar dins d'un bol totes les verdures tallades a bocins excepte els alvocats (els prefereixo aixafar-los amb forquilla). Els tomàquets i els xiles es posen amb les llavors. Podeu afegir els xiles de mica en mica i veure el grau de picantor que aguanteu.
Salar, empebrar i triturar amb el minipimer. Després afegir els alvocats aixafats amb una forquilla i incorporar el suc de mitja llima per evitar que el guacamole s'oxidi i es torni marró i si finalment queda massa espès s'aclareix amb una miqueta d'aigua. La barreja final es fa manualment.
Un altre truc perquè no s'oxidi, és deixar el pinyol de l'alvocat dins del guacamole i treure'l abans de dur-lo a taula.
Un cop estigui tot integrat es serveix en bols i s'hi posa per sobre coriandre picat ben menut. S'acompanya de nachos, doritos o tortillas, que es tallen en triangles i es torren al forn o en una paella.
- ** Els tomàquets verds mexicans i els xiles serranos els trobareu al mercat de la Boqueria. En el seu defecte, podeu substituir aquests tomàquets per tomàquets d'amanir ben verds.
- Si no trobeu xiles serranos també hi podeu posar 1 o 2 xiles güeros que siguin grocs, que és quan més piquen.
- Us ha quedat massa picant? Doncs afegiu-li un altre alvocat i veureu com es suavitza una mica.
- En el cas de que us sobrés guacamole, guardeu-lo dins d'un tupper a la nevera, tot i que la primera capa es pot tornar marró. Si és així, la podeu retirar i aprofitar la resta.
Què es cou a la cuina? / Guacamole (Mèxic)
Ens encanta el guacamole.Bona proposta que agrada a quasi tothom.
ResponEliminaÉs cert, agrada a "quasi" tothom. La qüestió del picant pot ser un problema si no s'hi està acostumat.
ResponEliminaQuan el faig sempre em trobo que hi ha qui es queixa perquè pica poc i d'altres perquè pica massa.