diumenge, 27 de gener de 2013

Pasta amb Gambes i Verdures

Ara que la cuina oriental està de moda, us presento aquesta recepta que no és més que una versió  mediterrània de l'amanida oriental.
Adapteu-la al vostre gust i amb els ingredients que més us agradin, que segur que triomfareu.

pasta amb gambes i verdures
Ingredients per a 4 persones:
  • 400 g de pasta de colors (llacets, tirabuixons...)
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba grossa
  • 2 alls
  • 150 g de xampinyons
  • 1 carabassó petit
  • 100 g de pèsols congelats
  • 250 g de cues de gamba cuites (congelades)
  • 1 cullerada de concentrat de brou en pols
  • 4 cullerades de salsa de soja
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre, mòlt al moment
  • 2 fulles de llorer
  • Aigua per bullir la pasta

Preparació:
Bullir la pasta amb abundant aigua, sal i el llorer. Punt de cocció "al dente". Refredar-la a raig d'aixeta per eliminar el midó.
Netejar i tallar a bocins la pastanaga, el carabassó, la ceba i els xampinyons (millor a làmines).
Al mateix temps que es cou la pasta, es prepara la resta. Posar dins d'una cassola 100 cl d'oli i afegir les verdures per aquest ordre: primer l'all fet a làmines, la pastanaga, donar un parell de voltes i posar el carabassó, després els xampinyons, la ceba i al final els pèsols. Posar-hi el concentrat de brou en pols i deixar coure dos minuts sense parar de remenar. Afegir les cues de gamba tallades i la salsa de soja. Donar un parell de voltes i en aquest punt ja es pot posar la pasta, que tindrem escorreguda. Remoure bé perquè s'integrin els sabors. rectificar de sal, pebre i salsa de soja, si calgués.
Sevir acabat de fer i ben calent.

  • La pasta no cal escórrer-la excessivament. Millor que quan l'ajuntem amb les verdures, encara degoti. El plat quedarà més amorosit.
  • Una altra versió és posar-hi pit de pollastre tallat a bocins, en lloc de gambes. I si li poseu una mica de curri i 1 dl de crema de llet,, encara millor.
  • Si us agrada el pebrot, poseu-li. Les verdures es poden adaptar al gust de cada família.




Què es cou a la cuina? Pasta amb Gambes i Verdures


Cap comentari:

Publica un comentari