Adapteu-la al vostre gust i amb els ingredients que més us agradin, que segur que triomfareu.
Ingredients per a 4 persones:
Preparació:
pasta amb gambes i verdures |
- 400 g de pasta de colors (llacets, tirabuixons...)
- 2 pastanagues
- 1 ceba grossa
- 2 alls
- 150 g de xampinyons
- 1 carabassó petit
- 100 g de pèsols congelats
- 250 g de cues de gamba cuites (congelades)
- 1 cullerada de concentrat de brou en pols
- 4 cullerades de salsa de soja
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre, mòlt al moment
- 2 fulles de llorer
- Aigua per bullir la pasta
Preparació:
Bullir la pasta amb abundant aigua, sal i el llorer. Punt de cocció "al dente". Refredar-la a raig d'aixeta per eliminar el midó.
Netejar i tallar a bocins la pastanaga, el carabassó, la ceba i els xampinyons (millor a làmines).
Al mateix temps que es cou la pasta, es prepara la resta. Posar dins d'una cassola 100 cl d'oli i afegir les verdures per aquest ordre: primer l'all fet a làmines, la pastanaga, donar un parell de voltes i posar el carabassó, després els xampinyons, la ceba i al final els pèsols. Posar-hi el concentrat de brou en pols i deixar coure dos minuts sense parar de remenar. Afegir les cues de gamba tallades i la salsa de soja. Donar un parell de voltes i en aquest punt ja es pot posar la pasta, que tindrem escorreguda. Remoure bé perquè s'integrin els sabors. rectificar de sal, pebre i salsa de soja, si calgués.
Sevir acabat de fer i ben calent.
- La pasta no cal escórrer-la excessivament. Millor que quan l'ajuntem amb les verdures, encara degoti. El plat quedarà més amorosit.
- Una altra versió és posar-hi pit de pollastre tallat a bocins, en lloc de gambes. I si li poseu una mica de curri i 1 dl de crema de llet,, encara millor.
- Si us agrada el pebrot, poseu-li. Les verdures es poden adaptar al gust de cada família.
Què es cou a la cuina? / Pasta amb Gambes i Verdures
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada