diumenge, 9 de desembre de 2012

Pastéis de Belém (Lisboa)

Si heu tingut ocasió de visitar Lisboa, segur que us heu arribat a Betlèm i que heu provat els deliciosos pastissos de nata o pastéis de Belém. 
Diuen que la recepta és un secret molt ben guardat, però si proveu aquests veureu com us agraden moltíssim.
Potser l'haurem descobert?

pastéis de Belém
Ingredients per a 18 pastissos (aprox)
  • 2 làmines de pasta de full congelada
  • 400 dl de crema de llet (nata)
  • 200 dl de llet
  • 4 rovells d'ou
  • 2 ous sencers
  • 200  de sucre
  • 100 dl d'aigua
  • pell de llimona
  • 1 branca de canyella
  • 70 g de maizena
  • Mantega per untar els motlles
  • Sucre en pols
  • Canyella en pols
  • Motlles d'alumini d'un sol us (com els de flam però de menys alçada)
Preparació:
Descongeleu les làmines de pasta de full a temperatura ambient.
Comencem per preescalfar el forn a temperatura màxima (de 230 a 250 graus).
Dins d'un cassó poseu l'aigua, el sucre, la pell de llimona i la branca de canyella. Ho poseu a foc mig/lent i sense remenar, fins que arrenqui el bull. En aquest punt traieu del foc i deixeu refredar.
Prepareu els motlles, fonent al microones un bocí de mantega i amb un pinzell de rebosteria pinteu l'interior dels motlles d'alumini. Deixeu-los cap per avall sobre paper de cuina perquè escorrin la mantega sobrant.
Mentre tant esteneu la pasta de full sobre un tros de film i tapant-la amb més film l'estireu amb el corró. Després l'enrotlleu sobre si mateixa formant un canaló. Amb un ganivet talleu el caneló a rodanxes. Feu la mateixa operació amb l'altra làmina de pasta.
Poseu cada bocí de pasta entremig de dos trossos de film i estireu amb el corró de manera que quedi una làmina prima i rodona com si fos una oblea. Folreu cada motlle amb una làmina. La pasta no ha d'arribar a dalt de tot. Per evitar que pugi, amb una forquilla punxeu una mica el fons.
Separar una mica de llet i desfer la maizena. La resta de llet i la nata es posa al foc, quan sigui ben calenta es retira i es barreja amb la llet amb la maizena, sense parar de remenar. Es treu la pell de llimona i la canyella de l'almívar, que ja serà fred i es va afegint de mica en mica, mentre seguim remenant. Batre els ous i els rovells sense que facin escuma i afegir la la mescla anterior sense deixar de remenar.
Omplim els motllos que tenim preparats deixant una dit per arribar al marge perquè no vessin.
Posem els motlles a la safata del forn i els coem amb l'escalfor d'abaix durant uns 20 minuts.
Quan els pastissets siguin daurats els traiem.
Esperar a que siguin tebis per desemmotllar-los. Es poden servir tant tebis com a temperatura ambient, empolsats amb canyella i sucre en pols.

  • Són una delícia! Ja m'ho direu.



Què es cou a la cuina? / Pastéis de Belém (Lisboa)


Cap comentari:

Publica un comentari