dissabte, 19 de gener de 2013

Còctel Valencià

Després d'un àpat important, segur que us vindran de gust unes postres lleugeres, refrescants, que ajudin a tirar avall. I si a més, són tal fàcils de preparar com aquestes, doncs encara millor!
Sense posar-hi licor, aquestes postres les podran prendre fins i tot la canalla.

còctel valencià
Ingredients per a 4 copes:
  • Suc de taronja (800 dl) o una ampolla de Granini (fresc)
  • 1 litre de gelat de vainilla
  • Grand Marnier
  • Pell de taronja ratllada (només la part taronja, la part blanca és amargant)
  • Fulles de menta per decorar (opcional)
Preparació:
Us caldrà esprémer unes 8 taronges per aconseguir 800 dl de suc.

Afegir a la taronja una porció de gelat de vainilla i una copa de Grand Marnier o Cointreau i barrejar-ho suaument amb l'ajuda d'unes "varilles".
Quan tingui un aspecte uniforme, repartir en 4 copes de gelat o de còctel.
Posar dues boles de gelat de vainilla a cada copa i decorar-les amb una mica de pell de taronja ratllada i unes fulles de menta.

  • Particularment m'agrada més amb Granini que amb suc de taronja natural. Proveu-ho de les dues maneres i trieu.
  • Us recomano posar-hi Gran Marnier, però si no en teniu, el podeu substituir per Cointreau.
  • Si finalment us decidiu per suc de taronja natural i no és època de taronges, com que seran àcides, hi haureu d'afegir sucre o edulcorant.
  • Les mesures que es donen són orientatives. Proveu a posar-hi la quantitat de licor que preferiu. Més...? Menys...?




Què es cou a la cuina? / Còctel valencià


Cap comentari:

Publica un comentari