estofat de vedella a la riojana |
- 1,5 quilo de patates
- 1 quilo de vedella per estofar (tallada a cubs)
- 250 g de xoriço per cuinar
- 3 pastanagues
- 4 carxofes
- Llimona
- 150 g de pèsols congelats
- 2 cebes
- 1/2 pebrot verd (dels que anomenen italians)
- 1 tomàquet
- 2 grans d'all
- 1 raig de conyac o de vi ranci.
- Brou suau de pollastre, de verdures o de carn (també pot ser de pastilla o de tetrabric)
- Una branca de romaní o herbes aromàtiques
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Farina
- Oli d'oliva
Preparació:
Aquest plat sempre el faig amb l'olla a pressió. Un gran invent que permet cuinar en molt menys temps i mantenint els mateixos sabors que fent-lo amb olla tradicional.
I ara anem per feina. Es posa oli d'oliva dins de l'olla i s'escalfa. Salar, empebrar i enfarinar els trossos de carn. Quan l'oli s'hagi escalfat posarem la carn i li anirem donant voltes fins que agafi color. Anar-la reservant.
Haurem de fregir la carn en dues tandes.
Després posem el xoriço tallat a tacs, li donem unes voltes i el traiem.
És l'hora de fer el sofregit, posar la ceba, el pebrot i l'all picats, deixar coure fins que la ceba sigui transparent, remenant sovint per evitar que se'ns enganxi i el plat pugui agafar mal gust.
Tirar-hi el vi ranci (o conyac) i deixar que redueixi un minut. Afegir el tomàquet i deixa coure cinc minuts a foc lent.
En aquest punt i afegim la carn i el xoriço, donem unes voltes perquè tot s'integri, posem la branca de romaní o herbes aromàtiques i incorporem el brou (200 dl aproximadament). Tapem l'olla i quan pugi la vàlvula fins a la segona anella (la tercera anella en l'olla WMF), es compten 10 minuts.
Deixar que l'olla perdi pressió i obrir.Tindrem preparades les patates, pelades i esqueixades a bocins. Les pastanagues tallades a rodelles. Les carxofes netes de fulles dures, tallant la punta, partides per la meitat i untades amb llimona perquè no ennegreixin el guisat.
Ho afegim tot a l'olla, posem més brou (200 dl més), rectifiquem la sal i tornem a tancar l'olla. Quan pugi la vàlvula fins a la segona anella (la tercera anella en l'olla WMF), es compten 4 minuts.
Deixar que l'olla perdi pressió abans d'obrir-la. Com us he dit abans, aquest plat és molt més bo si es deixa reposar unes hores o el fem el dia abans,
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada