Som-hi!
tiramisú |
- cacau en pols
- 125 grams de sucre
- cafè
- 4 ous
- 1 polsim de sal
- 350 grams de Mascarpone
- 1 paquet de melindros (en cast. bizcochos de Soletilla)
- 1 raig de licor d'ametlles (o de Pedro Ximénez o de Brandi o de Whisky)
Preparació:
- Separar els rovells de les clares.
- Barrejar els rovells amb el sucre i quan estigui ben integrat, afegir el formatge Mascarpone i mesclar amb molta cura.
- Fer una cafetera de cafè i afegir-li un rajolí de Pedro Ximénez o de Brandi.
- Posar la mescla en un recipient i deixar temperar.
- Pujar les clares a punt de neu fort, posant-hi un polsim de sal perquè pugin millor i afegir-la a la mescla del Mascarpone. Mesclar amb delicadesa per evitar que baixi la clara.
- Muntar el Tiramisú en una safata rectangular o quadrada o si ho preferim en copes individuals. Es fa de la següent manera:
- Posar una capa de la crema de Mascarpone, cobrint el fons del recipient, remullar els melindros un per un i posar una capa a sobre de la crema.
- Cobrir els melindros mullats de cafè amb una altra capa de crema.
- Repetir la capa de melindros mullats en cafè i tornar a cobrir amb una capa de crema.
- Desar a la nevera i una mica abans de servir, empolvorar amb el cacau en pols fins que quedi totalment cobert.
- Podeu fer una o més capes de melindros coberts amb crema de Mascarpone. En aquest cas l'hem fet de 2 capes). Quan més capes poseu, més alt quedarà. Si ho presenteu en copa amb una sola capa de melindros n'hi haurà prou.
- La quantitat de cafè que heu de preparar dependrà de la mida del motlle i de si el feu d'una o dues capes.
- Hi ha dos tipus de melindros, secs i tendres. Utilitzeu els tendres i no els xopeu massa perquè no es trenquin. La operació de remullar-los ha de ser ràpida.
Què es cou a la cuina? / Tiramisú
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada