diumenge, 10 d’agost de 2014

Tiramisú

Aquestes postres, originàries de la regió de Veneto, al nord-est d'Itàlia, s'ha convertit en unes postres habituals de la nostra taula. És tan senzill de fer i tan deliciós que segur que no us farà mandra fer-lo sovint.
Som-hi!

tiramisú
Ingredients:
  • cacau en pols
  • 125 grams de sucre
  • cafè
  • 4 ous
  • 1 polsim de sal
  • 350 grams de Mascarpone
  • 1 paquet de melindros (en cast. bizcochos de Soletilla)
  • 1 raig de licor d'ametlles (o de Pedro Ximénez o de Brandi o de Whisky)

Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Barrejar els rovells amb el sucre i quan estigui ben integrat, afegir el formatge Mascarpone i mesclar amb molta cura.
  3. Fer una cafetera de cafè i afegir-li un rajolí de Pedro Ximénez o de Brandi.
  4. Posar la mescla en un recipient i deixar temperar.
  5. Pujar les clares a punt de neu fort, posant-hi un polsim de sal perquè pugin millor i afegir-la a la mescla del Mascarpone. Mesclar amb delicadesa per evitar que baixi la clara.
  6. Muntar el Tiramisú en una safata rectangular o quadrada o si ho preferim en copes individuals. Es fa de la següent manera: 
      1. Posar una capa de la crema de Mascarpone, cobrint el fons del recipient, remullar els melindros un per un i posar una capa a sobre de la crema.
      2. Cobrir els melindros mullats de cafè amb una altra capa de crema.
      3. Repetir la capa de melindros mullats en cafè i tornar a cobrir amb una capa de crema.
      4. Desar a la nevera i una mica abans de servir, empolvorar amb el cacau en pols fins que quedi totalment cobert.

  • Podeu fer una o més capes de melindros coberts amb crema de Mascarpone. En aquest cas l'hem fet de 2 capes). Quan més capes poseu, més alt quedarà. Si ho presenteu en copa amb una sola capa de melindros n'hi haurà prou.

  • La quantitat de cafè que heu de preparar dependrà de la mida del motlle i de si el feu d'una o dues capes.

  • Hi ha dos tipus de melindros, secs i tendres. Utilitzeu els tendres i no els xopeu massa perquè no es trenquin. La operació de remullar-los ha de ser ràpida.




Què es cou a la cuina? Tiramisú


Cap comentari:

Publica un comentari