maionesa casolana |
- 1 ou a temperatura ambient
- 1 raig de suc de llimona natural
- 200 ml d'oli d'oliva suau, acidesa 0,4 (equival a 1 got)
- Sal
Preparació:
Dins del vas de la batedora hi posem l'ou (sense closca, es clar...) l'oli, el suc de llimona i la sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas i el posem en marxa a velocitat alta i sense moure'l.
Notarem que l'emulsió va lligant, oferint certa resistència. És llavors quan anirem pujant el braç batedor a poc a poc fins treure'l de l'emulsió. Sense parar la batedora, batem de dalt a baix un parell de vegades la salsa perquè hi entri aire i, si ho hem fet bé, ja tenim la maionesa feta per nosaltres!!!!
- Si preferiu fer un allioli, només heu de canviar el suc de llimona per 1 gra d'all.
- És important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient, per tant, recordeu-vos de treure l'ou de la nevera amb antelació.
- TRUC: Si se us negués haureu de començar de nou traient la maionesa negada, rentant i eixugant bé el got i el braç del minipimer, afegint-hi un altre ou, tornant a posar la maionesa i tornant a repetir els passos.
- ÉS IMPORTANT consumir aquesta maionesa i qualsevol salsa que contingui ou cru, el més aviat possible. Màxim l'endemà de fer-la i sempre s'ha de guardar a la nevera, mai a temperatura ambient.
Què es cou a la cuina? / Maionesa Casolana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada