Els cigrons són rics en proteïnes i en hidrats de carboni d'absorció lenta, pel que són molt beneficiosos pels diabètics. Tenen alt contingut en potassi i poc contingut en sodi, aporten molta fibra i minerals com el magnesi, fòsfor i vitamines del grup B.
Què més podem demanar-li a un snack?
cigrons especiats i torrats |
- 250 grams de cigrons secs (equival a 500 grams un cop remullats)
- aigua mineral (envasada)* per remullar-los
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- sal
- espècies al nostre gust (anoto les que hi he posat):
- pebre vermell picant
- pebre vermell dolç
- curri
- comí (ajuda a que els llegums siguin més digestius)
- pebre negre mòlt
Preparació:
- Posar a remullar els cigrons amb abundant aigua mineral i una culleradeta de bicarbonat. Han d'estar un mínim de 8 hores).
- Un cop remullats s'escorren bé i es posen dins d'un bol. Afegir l'oli i abundants espècies, al nostre gust. La gràcia d'aquest aperitiu són les espècies, per tant no s'han d'escatimar. Remoure bé perquè els ingredients quedin adherits als cigrons,
- Preescalfar el forn a 200 graus de dalt i de baix.
- Cobrir la safata del forn amb paper de forn i abocar els cigrons. Escampar bé perquè no quedin apilonats i introduir al forn, a mitja alçada.
- Han de coure uns 40 o 45 minuts. Mentre couen és aconsellable obrir el forn un parell de vegades i remenar-los perquè es torrin tots per un igual.
- Una vegada cuits es treuen del forn i es deixen refredar del tot abans d'envasar-los dins d'un pot de vidre. D'aquesta manera es conserven molt bé i es mantenen cruixents.
- Proveu amb altres espècies que us agradin. Si us agraden els contrastos hi podeu afegir canyella en pols. També podeu provar amb gingebre, amb cúrcuma, amb all o ceba en pols, amb nou moscada...
- Si viviu a Barcelona o en un altre municipi on l'aigua de l'aixeta és dura, haureu de remullar-los amb aigua envasada. Si el lloc on viviu gaudeix d'una aigua tova, llavors no caldrà.
- El truc del bicarbonat es fa per estovar l'aigua.
- Mengeu llegums com a mínim un cop per setmana i per cuinar-los vosaltres, consulteu els consell per a coure els llegums, que trobareu clicant en aquest enllaç!
Què es cou a la cuina? / Cigrons Especiats i Torrats (Snack)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada