dijous, 7 d’agost del 2014

Cigrons Especiats i Torrats (Snack)

Per picar alguna cosa entre hores, per acompanyar una cervesa, en un aperitiu... I alhora afegim a la nostra dieta els nutrients d'aquest llegum tan saludable.
Els cigrons són rics en proteïnes i en hidrats de carboni d'absorció lenta, pel que són molt beneficiosos pels diabètics. Tenen alt contingut en potassi i poc contingut en sodi, aporten molta fibra i minerals com el magnesi, fòsfor i vitamines del grup B.
Què més podem demanar-li a un snack?

cigrons especiats i torrats
Ingredients:
  • 250 grams de cigrons secs (equival a 500 grams un cop remullats)
  • aigua mineral (envasada)* per remullar-los
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • sal
  • espècies al nostre gust (anoto les que hi he posat):
      • pebre vermell picant
      • pebre vermell dolç
      • curri
      • comí (ajuda a que els llegums siguin més digestius)
      • pebre negre mòlt

Preparació:

  1. Posar a remullar els cigrons amb abundant aigua mineral i una culleradeta de bicarbonat. Han d'estar un mínim de 8 hores).
  2. Un cop remullats s'escorren bé i es posen dins d'un bol. Afegir l'oli i abundants espècies, al nostre gust. La gràcia d'aquest aperitiu són les espècies, per tant no s'han d'escatimar. Remoure bé perquè els ingredients quedin adherits als cigrons,
  3. Preescalfar el forn a 200 graus de dalt i de baix.
  4. Cobrir la safata del forn amb paper de forn i abocar els cigrons. Escampar bé perquè no quedin apilonats i introduir al forn, a mitja alçada.
  5. Han de coure uns 40 o 45 minuts. Mentre couen és aconsellable obrir el forn un parell de vegades i remenar-los perquè es torrin tots per un igual.
  6. Una vegada cuits es treuen del forn i es deixen refredar del tot abans d'envasar-los dins d'un pot de vidre. D'aquesta manera es conserven molt bé i es mantenen cruixents.

  • Proveu amb altres espècies que us agradin. Si us agraden els contrastos hi podeu afegir canyella en pols. També podeu provar amb gingebre, amb cúrcuma, amb all o ceba en pols, amb nou moscada...

  • Si viviu a Barcelona o en un altre municipi on l'aigua de l'aixeta és dura, haureu de remullar-los amb aigua envasada. Si el lloc on viviu gaudeix d'una aigua tova, llavors no caldrà.

  • El truc del bicarbonat es fa per estovar l'aigua.

  • Mengeu llegums com a mínim un cop per setmana i per cuinar-los vosaltres, consulteu els consell per a coure els llegums, que trobareu clicant en aquest enllaç!





Què es cou a la cuina? / Cigrons Especiats i Torrats (Snack)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada