salsa rosa (o salsa còctel) |
- 1 ou a temperatura ambient
- 200 ml d'oli d'oliva suau, acidesa 0,4 (equival a 1 got)
- Sal
- pebre blanc mòlt
- 4 cullerades de ketchup
- 1 o 2 cullerades de suc de llimona
- 4 cullerades de nata per cuinar (o llet evaporada Ideal)
- 1 cullerada de brandi
Preparació:
Farem una maionesa tal com s'indica a la recepta publicada en aquest bloc (maionesa casolana) i que us detallo aquí.
Dins del vas de la batedora hi posem l'ou ,l'oli, el suc de llimona i la sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas i el posem en marxa a velocitat alta i sense moure'l.
Dins del vas de la batedora hi posem l'ou ,l'oli, el suc de llimona i la sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas i el posem en marxa a velocitat alta i sense moure'l.
Notarem que l'emulsió va lligant, oferint certa resistència. És llavors quan anirem pujant el braç batedor a poc a poc fins treure'l de l'emulsió. Sense parar la batedora, batem de dalt a baix un parell de vegades la salsa perquè hi entri aire i ja tenim llesta la maionesa.
En aquest punt, anirem afegint el ketchup, la llimona, la nata, el brandi i el polsim de pebre. Mesclarem suaument amb una forquilla fins que s'integrin tots els ingredients. Guardarem a la nevera fins el moment d'utilitzar-la.
- ÉS IMPORTANT consumir aquesta salsa i qualsevol salsa casolana que contingui ou cru, el més aviat possible. Màxim l'endemà de fer-la i sempre s'ha de guardar a la nevera, mai a temperatura ambient.
Què es cou a la cuina? / Salsa Rosa o Salsa Còctel
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada