Un entrant refrescant, ràpid de preparar i nutritiu. Aquest còctel l'hem fet amb llagostins, però és igual de bo si el fem amb gambes, o amb musclos, amb gules, amb rap o barrejant els ingredients al nostre gust.
Beneficiem-nos de les proteïnes, vitamines i greixos insaturats que ens aporta aquest plat tan estiuenc.
còctel de llagostins |
- 1 enciam llarg
- 2 alvocats
- mig quilo de llagostins o gambes congelades (4 o 8 peces més com a guarnició)
- llorer
- sal
- 6 barretes de surimi
- salsa rosa
Si voleu fer vosaltres la salsa, cliqueu sobre l'enllaç salsa rosa.
Anoto els ingredients:
- 200 dl. d'oli d'oliva suau
- 1 ou a temperatura ambient
- 4 cullerades de ketchup
- 2 cullerades de suc de llimona
- 4 cullerades de nata per cuinar (o llet evaporada Ideal)
Preparació:
- Poseu abundant aigua a bullir amb una fulla de llorer. Quan arrenqui el bull afegiu la sal i introduïu el marisc. Quan torni a arrencar el bull deixeu coure 1 minut.
- Prepareu un bol amb aigua i gel. Introduiu els llagostins durant un parell de minuts per aturar la cocció. Passeu a una escorredora i peleu-los i talleu-los juntament amb el surimi.
- Talleu la polpa dels alvocats a cubs.
- Prèviament haureu reservat unes cues de llagostins sencers per guarnir.
- Renteu l'enciam, escorreu-lo bé amb una centrifugadora i talleu a tiretes.
- Prepareu la salsa rosa (veure recepta) o useu una salsa envasada.
- Barregeu els llagostins (o gambes) tallats, el surimi, els alvocats trocejats i la salsa. Procureu que quedi cremós però no us excediu amb la salsa.
- Serviu en bols o copes individuals, posant una base d'enciam i a sobre cobrint amb la mescla de llagostins, alvocats i salsa.
- Guarniu amb un o dos llagostins sencers i reserveu a la nevera fins el moment de servir.
- Per comoditat podeu posar-hi la salsa còctel (salsa rosa) envasada. Tasteu-la i si la trobeu massa contundent, barregeu-la amb maionesa.
- Com dic al principi, les combinacions de peix i marisc són múltiples: rap amb gambes, gambes i gules, musclos, llagostins. La opció del surimi barrejat amb altres ingredients o no, és la més econòmica. Dependrà del paladar i de la butxaca.
Què es cou a la cuina? / Còctel de Llagostins
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada