allioli fet a mà |
- 200 ml d'oli d'oliva suau (0,4)
- 2 grans d'all (o un si no el voleu gaire picant)
- 1 rovell d'ou (a temperatura ambient)
- Sal
- Morter
- Mà de morter de fusta
- Setrill
Pelar i treure el cor als alls.
Picar-los dins del morter fins fer-ne una pasta.
Afegir el rovell d'ou.
Amb la mà de morter remenar l'ou amb l'all sempre en la mateixa direcció i afegir un rajolí d'oli
intermitentment, mentre amb l'altra mà es segueix donant voltes a ritme regular i sense parar.
Es va afegint l'oli a mida que la salsa va lligant, al començament a poc a poc i a mida que l'allioli va creixent s'afegeix més seguit.
Quan tinguem la quantitat necessària (un rovell d'ou admet de 150 a 200 dl d'oli com a màxim), es posa la sal i es segueix remenant fins que s'integri.
Ha de quedar molt consistent, de manera que la mà de morter s'aguanti dreta al mig de la salsa.
- Traieu la mà de morter i gireu el morter cap per avall. L'allioli no caurà!!! Tot un repte pels més valents!!!
- És important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient, per tant, recordeu que haureu de treure l'ou de la nevera amb antelació.
- TRUC: Si es tallés, torneu a començar. Reserveu l'allioli negat i renteu i eixugueu bé tant el morter com la mà de morter. Impregneu en vinagre una molla de pa, escorreu-la amb els dits i aixafeu-la bé com si es tractés d'un all. Quedarà una pasta. Ara afegiu un rovell i seguiu la recepta com si comencéssiu de nou però en lloc de abocar-hi oli i aneu afegint l'allioli reservat, a cullerades, de mica en mica i removent sempre en la mateixa direcció fins que lligui. Un cop lligat si us convé, podeu seguir afegint oli fins que tingueu la quantitat desitjada.
- Per qui no s'atreveixi a fer-ho a mà, té la possibilitat d'utilitzar el minipimer. Consulteu la recepta de l'allioli fet amb minipimer.
- Animeu-vos i veureu com aquesta no serà la única vegada que el fareu!!!
- ÉS IMPORTANT consumir aquesta salsa i qualsevol salsa casolana que contingui ou cru, el més aviat possible. Màxim l'endemà de fer-la i sempre s'ha de guardar a la nevera, mai a temperatura ambient.
Què es cou a la cuina? / Allioli (fet a mà)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada