Un plat de la cuina mediterrània on el cigró és el protagonista. Acompanyeu-lo amb uns "dips" i gaudiu d'aquest plat que s'ha fet tan popular!
|
hummus |
- 400 g de cigrons cuits (veure recepta coure el llegum)
- 3 cullerades de tahin (pasta de sèsam)
- 100 ml d'oli d'oliva de bona qualitat (1/2 got)
- Una mica de brou de coure els cigrons (segons l'espessor que us agradi)
- 2 culleradetes de cafè de comí en pols
- 1 culleradeta de cafè de pebre vermell de la Vera (picant o no)
- Sal
- Pebre negre mòlt al moment
- 1 gra d'all petit
- El suc de mitja llimona
- Unes fulles de coriandre (cilantro en castellà)
- Olives negres (optatiu)
Posar dins d'un bol els ingredients per aquest ordre: els cigrons, el tahin, l'oli, el comí, els pebres vermell i negre, sal, el gra d'all, les fulles de coriandre tallades menudes, el suc de llimona i una mica del brou dels cigrons (veure nota al peu**).
Triturar-ho tot amb el minipimer fins que es transformi en una pasta.
Si veiem que està massa
espès hi afegim més brou fins que tingui la consistència adequada.
Si veiem que està massa
espès hi afegim més brou fins que tingui la consistència adequada.
Ho servim dins d'un bol posant-hi a sobre una mica de pebre vermell de la Vera i un raig d'oli d'oliva.
A part servirem torradetes, bastonets, bastonets d'api, de cogombre i de pastanaga, segons el nostre gust.
Doneu-li un plus al plat posant-hi unes olives negres.
- Per aquesta recepta es poden utilitzar perfectament cigrons de pot. Aquest hummus, però, està fet amb cigrons cuits a casa tal com us indico a la recepta "com coure els llegums" .
- Us han quedat cigrons cuits i no sabeu com aprofitar-los? Doncs aquesta és una bona manera de donar-los sortida.
- ** En cas de que utilitzeu els cigrons en conserva, els haureu de posar dins d'una escorredora i d'esbandir-los a raig d'aixeta. I per aclarir la crema, com no tindreu el brou de bullir els cigrons, hi afegiu brou de pollastre o aigua.
- Podeu prescindir del coriandre, jo no n'hi he posat i el resultat ha estat igualment espectacular.
- Aquesta recepta està treta del bloc 'De Rechupete'.
Què es cou a la cuina? / Hummus (Grècia)
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola Montse,
ResponEliminaAcabo de fer la modificació sobre el teu comentari.
Moltes gràcies per la teva observació!
Fins la propera.
Àngels