dimarts, 4 de desembre del 2012

Pastes Salades d'Aperitiu

pastes salades
Ingredients:
  • Pasta de full congelada (aquí hem utilitzat 2 plaques de La Sirena)
  • Un tros de xistorra (15 cm aproximadament)
  • 2 frankfurts
  • 100 g d'olives farcides d'ametlla (podeu posar olives trencades, o negres o farcides...
  • Formatge gouda (en un tros) o un altre, més aviat sec
  • Sal Maldon
  • Avecrem en pols
  • 1 ou
  • Orenga sec
Preparació:
Descongelar la pasta de full a temperatura ambient.
Folrar la safata del forn amb paper de forn.
Escalfar el forn a 180º de dalt i de baix.
Batre 1 ou.
D'oliva:
Tallar rectangles de pasta i escampar-hi per sobre un pessic d'Avecrem en pols. Tallar una mica les olives per un costat de manera que s'aguantin planes i no puguin rodolar. Posar una oliva al mig de cada quadret. Col·locar a la safata que tenim preparada.

De xistorra:
Escampar un pessic d'Avecrem en pols sobre una part de la massa. Posar-la entre dos fulls de paper film. Estirar-la amb ajuda d'un corró.  Posar la xistorra al mig i enrotllar com si es tractés d'un canaló. Amb un pinzell de rebosteria, pintar l'extrem que queda a la vista amb ou batut perquè quedi segellat. Tallar a rodelles de 15 mm i col·locar-les a la safata.

De frankfurt:
Seguir el mateix procediment que amb les de xistorra.

De formatge:
Podem utilitzar qualsevol formatge però que no sigui tendre, quan més curat millor.
Posar una part de la massa entre dos fulls de paper film. Estirar-la amb ajuda d'un corró. Escampar-hi per sobre un polsim d'Avecrem en pols. Tallar el formatge a daus de 2 per 1 cm. Tallar rectangles de massa amb un ganivet, d'una mida una mica gran que ens permeti fer paquetets amb el formatge al mig, tenint cura de que quan els tanquem ens quedin doblegats per tots els costats. Col·locar dins de la safata.

Espirals de pernil i formatge  < vegeu la recepta clicant aquest enllaç.

Quan estan fetes totes les pastes, es pinten amb ou batut i es posa per sobre de les de frankfurt una mica de sal Maldon i sobre les de formatge una mica d'orenga.
Enfornar a mitja alçada fins que siguin daurades. Quan veiem que ja s'han inflat podem pujar la temperatura del forn perquè es facin abans.

  • Aquí en teniu només una petita mostra, però podeu fer-ne de moltes més coses. No us donaré pistes, només és qüestió d'imaginar i posar en pràctica.
  • En aquestes festes Nadalenques us podreu lluir. 




Què es cou a la cuina? / Pastes Salades d'Aperitiu


1 comentari: