Si sou dels que us agrada fer vosaltres mateixos els pastissos, aquesta recepta us farà triomfar.
Dedicada especialment als amants de la xocolata!!!
pastís 3 xocolates |
- 3 sobres de "cuajada ROYAL" (quallada)
- 100 grams de sucre
- 750 dl. de nata líquida (35% matèria grassa)
- 600 dl. de llet sencera
- 150 grams de xocolata negra
- 150 grams de xocolata amb llet
- 150 grams de xocolata blanca
- 1 paquet de galetes "digestive" (o OREO)
- 60 grams de mantega
- cacau en pols per guarnir (opcional)
- gerds per guarnir (opcional)
Preparació:
- Triturar les galetes amb la picadora. Desfer la mantega al microones i mesclar amb les galetes. Ha de quedar una massa molt espessa (si cal es posa una mica de llet). Cobrir completament la base d'un motlle desmuntable, aplanar uniformement i desar a la nevera.
- Posar al foc 250 dl. de nata, 70 grams de sucre i la xocolata negra trossejada. Remoure amb cullera de fusta.
- Dins d'un bol desfer el sobre de quallada Royal amb 200 dl. de llet freda. Quan estigui ben dissolta afegir-la a la mescla que tenim al foc. Remoure constantment fins que arrenqui el bull (que és quan comença a espessir). Tancar el foc i deixar uns minuts que perdi temperatura.
- Abocar el preparat de xocolata blanca amb molta cura, per això, deixar caure lentament, interposant una cullera gran entre el líquid i la base. Mentre es prepara la segona capa, desar a la nevera.
Capa 2 (xocolata amb llet):
- Posar al foc 250 dl. de nata, 30 grams de sucre i 150 grams de xocolata amb llet trossejada. Remoure amb cullera de fusta.
- Dins d'un bol desfer el sobre de quallada Royal amb 200 dl. de llet freda. Quan estigui ben dissolta afegir a la mescla que tenim al foc. Remoure constantment fins que arrenqui el bull (que és quan comença a espessir). Tancar el foc i deixar uns minuts que perdi temperatura.
- Treure el pastís que tenim a la nevera, ratllar la capa de xocolata negra amb una forquilla per tal que la segona capa quedi fixada i no rellisqui quan es talli el pastís. Abocar el preparat de xocolata blanca amb molta cura, per això, deixar caure lentament, interposant una cullera gran entre el líquid i la base. Mentre es prepara la tercera capa, desar a la nevera.
Capa 3 (xocolata blanca):
- Posar al foc 250 dl. de nata i 150 grams de xocolata blanca trossejada. Remoure amb cullera de fusta (aquesta capa no porta sucre, perquè la xocolata blanca ja és prou dolça).
- Dins d'un bol desfer el sobre de quallada Royal amb 200 dl. de llet freda. Quan estigui ben dissolta afegir a la mescla que tenim al foc. Remoure constantment fins que arrenqui el bull (que és quan comença a espessir). Tancar el foc i deixar uns minuts que perdi temperatura.
- Treure el pastís que tenim a la nevera, ratllar la capa de xocolata amb llet amb una forquilla per tal que la tercera capa quedi fixada i no rellisqui quan es talli el pastís. Abocar el preparat de xocolata blanca amb molta cura, per això, deixar caure lentament, interposant una cullera gran entre el líquid i la base. Desar a la nevera durant un mínim de 6 hores perquè qualli.
Quan hagi quallat, desemmotllar, empolsar per sobre amb cacau i guarnir amb encenalls de xocolata i gerds. Desar a la nevera.
- En lloc de la quallada Royal, podeu utilitzar làmines de gelatina (4 per capa). Haureu de posar la gelatina en remull amb aigua freda durant 3 minuts, escorrer-la amb les mans i barrejar-la amb la llet calenta fins que es dissolgui del tot. Després incorporar la preparació a la barreja de crema de llet i xocolata apagant del foc. Aquesta preparació no l'heu de fer bullir, només mesclar-ho tot molt bé, deixar refredar una mica abans d'abocar dins del motlle.
- Es pot substituir les galetes "digestive" per galetes OREO, traient el farciment. El resultat és també molt bo i a més aconsegueix una gama de marró fosc a blanc.
- Aquest pastís es pot preparar amb antelació i congelar sense guarnir. La decoració es farà un cop es descongeli.
Què es cou a la cuina? / Pastís de 3 Xocolates
http://quescoualacuina.blogspot.com.es/2014/09/pastis-de-3-xocolates.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada