Fareu les delícies dels vostres comensals!
pastís de tiramisú |
- 500 dl de nata líquida (mínim 35% matèria grassa)
- 4 rovells d'ou
- 2 clares
- 1 polsim de sal
- 500 grams Mascarpone
- 4 cullerades de cacau pur en pols
- 1 paquet de melindros (en cast. bizcochos de Soletilla)
- 1 raig de licor Amaretto (o de Pedro Ximénez o de Brandi o de Whisky)
- cafè
- 150 grams de sucre
- 4 fulls de gelatina
- galetes "Digestive" triturades
- 60 grams de mantega fosa
- per decorar:
- fruites vermelles
- encenalls de xocolata
Preparació:
Per què la nata munti sense dificultat, és important que tingui un mínim del 35% de matèria grassa i que estigui ben freda. Tots els estris que farem servir també convé que els tinguem a la nevera.
- Triturar les galetes amb la picadora. Desfer la mantega al microones i mesclar amb les galetes. Ha de quedar una massa molt espessa (si cal es posa una mica del mateix licor que s'afegirà al cafè). Cobrir completament la base d'un motlle desmuntable, aplanar uniformement i desar a la nevera.
- Separar els rovells de les clares.
- Barrejar els 4 rovells amb 3/4 parts del sucre i quan estigui ben integrat, afegir el formatge Mascarpone i mesclar amb molta cura.
- Posar a remullar en aigua freda les làmines de gelatina durant 5 minuts. Separar una tassa de crema de llet (nata) i escalfar-la 1 minut al microones. Escórrer la gelatina amb les mans i desferla dins de la crema de llet calenta, removent fins que quedi completament desfeta. Afegir a la preparació dels ous i Mascarpone i remoure bé.
- Fer una cafetera de cafè i afegir-li un rajolí de licor i 1 cullerada de cacau en pols.
- Mesclar, posar-ho dins d'un recipient pla i deixar temperar.
- Batre la nata i anar afegint la resta del sucre fins que estigui muntada (compte de no batre-ho més del compte, perquè es convertiria en mantega).
- Muntar 2 clares a punt de neu fort, posant-hi un polsim de sal perquè pugin millor i afegir-les de mica en mica a la mescla del Mascarpone. Afegir també la nata muntada. Mesclar amb delicadesa perquè la crema tingui volum.
- Posar una capa de la crema de Mascarpone, cobrint la capa de galeta, remullar els melindros un per un i posar una capa a sobre de la crema (si cal, es retallen per donar la forma adequada).
- Cobrir els melindros amb una altra capa de crema.
- Repetir la capa de melindros mullats en cafè i tornar a cobrir amb una capa de crema. Allisar la superfície.
- Desar el pastís a la nevera durant un mínim de 6 hores (millor d'un dia per l'altre).
- Abans de servir, desemmotllar i empolvorar completament la superfície amb cacau en pols.
- Decorar amb fruites vermelles i encenalls de xocolata (opcional).
- Es poden fer una o més capes de melindros coberts amb crema de Mascarpone. En aquest cas s'han fet de 2 capes. Quan més capes, més alt quedarà. Tot depèn de la mesura del motlle.
- La quantitat de cafè necessari dependrà de la mida del motlle i del número de capes.
- Hi ha dos tipus de melindros, secs i tendres. Utilitzeu els tendres i no els xopeu massa perquè no es trenquin. L'operació de remullar-los ha de ser ràpida.
Què es cou a la cuina? / Pastís de Tiramisú
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada