dimarts, 30 de setembre de 2014

Patates Farcides

Aquest tubercle tan popular, es presta a ser cuinat de mil i una maneres. Té un alt valor nutricional  i és de fàcil digestió. Curiosament, a partir de la fermentació dels tubercles, s'obtenen algunes begudes alcohòliques com ara el 'aquavit' escandinau, el 'brennivín' islandès o el 'shòchu' japonès.
Avui però, hem cuinat les patates al microones i al forn, farcint-les amb pernil i formatge. Proveu de fer-les i no us en penedireu!

patates farcides
Ingredients per a 6 persones:
  • 6 patates mitjanes (noves)
  • 150 grams de formatge emmental (tallat a bocins petits)
  • 100 grams pernil serrà (tallat a bocins petits)
  • 100 pernil dolç o gall dindi (tallat a bocins petits)
  • 100 grams de mantega 
  • 1 rovell d'ou
  • 150 grams de formatge emmental ratllat per gratinar
  • sal i pebre negre mòlt
  • nou moscada (no us passeu!)

Preparació:

Renteu bé les patates (procureu que totes siguin de la mateixa mida). Punxeu-les amb un escuradents i coeu-les al microones.

Cocció de les patates al micro:
  • Distribuïu la meitat de les patates (3), circularment sobre el plat giratori del micro, deixant buit el centre. Coeu-les al 100% de potència durant 3 minuts (1 minut per patata).
  • Tombeu les patates i coeu-les 3 minuts més (1 minut més per patata). Premeu les patates suaument per comprovar si són cuites. Si les noteu dures, tombeu-les de nou i afegiu uns minuts més de cocció i així fins que noteu que en prémer-les cedeixen una mica (no han d'estar toves, perquè tot i fora del micro, encara segueixen coent i quedarien seques).
  • Acte seguit emboliqueu-les individualment en paper de plata, deixeu-les 1/4 d'hora i s'acabaran de coure.
  • Procediu de la mateixa manera amb les patates restants.
Quan ja no cremin, partiu-les horitzontalment i buideu la polpa amb una cullera.
Desfeu la mantega al micro (1 minut al 100%).
Passeu la polpa de la patata per un passapurés o aixafeu-la amb una forquilla. Afegiu la mantega, el rovell d'ou, un polsim de nou moscada, sal i pebre, barregeu bé i afegiu els pernils i el formatge emmental, tot tallat a bocins ben petits.
Ompliu les mitges patates amb aquesta farsa. Poseu-les en una safata de forn i cobriu-les amb força formatge ratllat. Poseu una boleta de mantega sobre cada patata i gratineu.
Serviu calentes.

  • Naturalment podeu coure les patates bullint-les dins d'una olla amb aigua i sal (salar quan l'aigua bulli) o bé en olla a pressió.
  • El farciment pot variar segons els gustos de cadascú.
  • Mengeu-vos la pell de la patata. recordeu que l'heu rentat i a més aporta molta fibra.
  • El temps de cocció dins del micro és orientatiu. dependrà de la varietat de patata i de la mida.




Què es cou a la cuina? / Patates Farcides


Cap comentari:

Publica un comentari