dilluns, 31 de març de 2014

Cap i Tripa amb Cigrons

Sembla que tornen a ressorgir els plats tradicionals, aquells que feien les nostres àvies i que la majoria de vegades només els mengem als restaurants. Són els plats del xup-xup, de posar-hi "carinyo" i de dedicar-hi temps.
Una recepta de la cuina de sempre, de la cuina amb identitat.
Que ningú no s'espanti que no és tan complicat com sembla!

cap i tripa amb cigrons
Ingredients:
  • 200 grams de cigrons cuits (els podem coure a casa seguint aquesta recepta).
  • mig quilo de cap
  • mig quilo de de tripa
  • 100cc d'oli d'oliva
  • sal i pebre negre
  • 6 bitxos de Caiena 
  • 1 pastanaga
  • 1 pebrot verd (italià)
  • mig pebrot vermell
  • 1 ceba de Figueres
  • mitja llauna de tomàquet triturat o 2 tomàquets madurs
  • 150cc de vi ranci
  • 1 culleradeta (de cafè) plena de pebre vermell picant
  • 100 grams de beicon o pernil serrà
  • xoriç picant
  • una picada:
      • 2 dents d'all
      • julivert
      • 10 ametlles torrades
      • 10 avellanes torrades
      • 2 nyores remullades (o 1 culleradeta (de cafè) plena de pasta de nyora)
      • 1 llesqueta de pa fregit
Preparació:
Demaneu a la botiga que us tallin a bocins el cap i la tripa. Quan l'aneu a fer, renteu-ho bé amb aigua freda i deixeu-ho escórrer.

  1. Poseu les nyores en remull amb un líquid calent (aigua, conyac...)
  2. Renteu i talleu petits la ceba, la pastanaga i els pebrots. Dins d'una cassola escalfeu l'oli i ofegueu les verdures durant uns 10 minuts.
  3. Afegiu la meitat del vi ranci i deixeu que s'evapori.
  4. Poseu-hi el xoriç i el beicon (o pernil) tallats a quadrets i quan agafi color afegiu el tomàquet ratllat o el de llauna. Poseu-hi un polsim de sucre per treure l'acidesa al tomàquet. Deixeu coure uns minuts i ja hi podeu afegir la tripa i el cap. 
  5. Saleu, empebreu, poseu el pebre vermell i les caienes, barregeu-ho bé, tapeu i deixeu coure uns 30 minuts. 
  6. Prepareu la picada amb les ametlles, les avellanes, la polpa de les nyores, l'all, el julivert i la llesca de pa. Quan estigui ben triturat, hi poseu la resta del vi ranci i ho afegiu a la cassola.
  7. Removeu bé, rectifiqueu si cal la sal i el picant, afegiu els cigrons prèviament cuits i deixeu fer el xup-xup uns 10 minuts més.

  • Els temps de cocció són orientatius
  • Aquest plat és molt millor quan es deixa reposar un parell de dies




Què es cou a la cuina? / Cap i Tripa amb Cigrons


Cap comentari:

Publica un comentari