dissabte, 8 de març de 2014

Pastís Impossible (Xocoflam)

Si com a mi, us fascinen la xocolata i el flam, aquesta és una recepta que us deixarà satisfets per partida doble. Un pa de pessic d'una xocolata intensa i coronat d'un deliciós flam... O és el flam el que està cobert de bescuit de xocolata? Depèn de si el desemmotllem o no el desemmotllem... Depèn de si està cuit o no està cuit...
Així doncs, de que es tracta? D'un joc de paraules? D'un trencaclosques?
No, només es tracta d'un pastís màgic, d'un pastís IMPOSSIBLE!

pastís impossibl
Ingredients:
  • 3 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d'aigua
  • una culleradeta de suc de llimona
  • un motlle corona
Pel flam:
  • 6 ous
  • 1 pot petit de llet condensada La Lechera
  • Llet evaporada Ideal
  • una culleradeta de pell de llimona ratllada (només la part groga)
Pel pa de pessic:
  • 2 ous
  • 200g de sucre
  • 60g de cacao en pols
  • 50g de mantega
  • 100ml de llet
  • 1 sobre de llevat Royal

Preparació:
  1. Preescalfar el forn a 200º (de dalt i de baix).
  2. Engreixar i enfarinar el motlle. Si és de silicona no serà necessari.
  3. Preparar el pa de pessic de xocolata:
    • Dins d'un bol abocar-hi el sucre i la mantega fosa. Mesclar bé amb un batedor de varetes i anar.hi afegint els ous un a un. No afegir el següent ou fins que el primer estigui ben integrat.
    • Passar la farina per un colador de malla fina juntament amb el llevat i el cacau. Adjuntar a cullerades a la preparació anterior amb les varetes anant afegint la llet de mica en mica.
  4. Preparar el caramel:
    • Dins d'una tassa posar els ingredients per preparar el caramel (el sucre, l'aigua i la llimona) i coure al microones fins que agafi un bonic color daurat.
    • Abocar el caramel al fons del motlle i decantar circularment de manera que es reparteixi bé pel fons. Afegir la preparació del cacao.
  5. Preparar el flam
    • Posar 6 ous dins d'un bol, afegir la llauna de llet condensada.
    • Utilitzar la llauna de la llet condensada com a mesura i omplir-la de llet evaporada.
    • Afegir-la al preparat anterior.
    • Posar-hi pell de llimona ratllada i batre-ho tot junt amb el Minipimer.
  6. Abocar el flam amb molta cura sobre la preparació de xocolata.
  7. Coure al forn, al bany Maria durant uns 40 minuts.**
  8. Un cop sigui fred, posar a la nevera durant 3 o 4 hores. Desemmotllar i  servir.

  • ** Degut a les diferents densitats de les masses, durant la cocció s'inverteixen posicions i el flam se'n va avall i la massa de xocolata puja a la superfície. Quan el desemmotllem el flam quedarà a sobre i el pa de pessic a sota.

  • És millor utilitzar un motlle corona o bé un de rectangular (tipus plum-cake). Amb els motlles rodons podria quedar cru del mig.



Què es cou a la cuina? / Pastís Impossible


Cap comentari:

Publica un comentari