El iogurt és el protagonista principal d'aquesta simfonia culinària i la llimona, la vainilla i la canyella comparteixen perfums harmoniosament.
Espero i desitjo que no us les perdeu!
gelatina de iogurt |
- 1 quilo de iogurt (en aquest cas, de maduixa)
- Mitja tassa de llet sencera
- 5 cullerades de sucre
- 6 fulls de gelatina neutra (60 grams)
- 1 culleradeta de cafè d'essència de vainilla
- Mitja branca de canyella
- Una pell de llimona (només la part groga)
Preparació:
- Posem en remull en aigua freda les làmines de gelatina. Mentre tant posem una cassó al foc amb la llet, l'essència de vainilla, la branca de canyella i una pell de llimona i la portem a ebullició.
- Deixem que perdi una mica de temperatura.
- Amb un colador fi, filtrem la llet. Escorrem amb la mà la gelatina que tenim en remull i l'afegim a la llet. Remenem bé fins que no hi quedi cap grumoll. Barregem 5 cullerades de sucre amb el iogurt i l'afegim a la llet. Batem amb el Minipimer i posem dins d'un motlle de silicona o de vidre.
- Deixem unes hores a la nevera fins que qualli.
- Per desemmotllar-lo més fàcilment, submergim el motlle durant uns segons en aigua calenta.
- Si utilitzeu un motlle corona, us quedarà molt bonic i podeu omplir el centre amb fruites naturals trossejades. També queda molt bé si la presenteu en motlles individuals.
- Varieu la versió d'aquesta gelatina fent servir iogurts d'altres fruites, naturals o de sabors.
- Pels que feu dieta, feu la gelatina amb llet i iogurts desnatats i endolciu amb sacarina líquida, Stevia o Splenda.
Què es cou a la cuina? / Gelatina de Iogurt
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada