divendres, 23 de maig de 2014

Gelatina de Iogurt (de Maduixa)

Aquestes són unes postres lleugeres, refrescants, fàcils d'elaborar, saludables i el més important... delicioses!
El iogurt és el protagonista principal d'aquesta simfonia culinària i la llimona, la vainilla i la canyella comparteixen perfums harmoniosament.
Espero i desitjo que no us les perdeu!

gelatina de iogurt
Ingredients:
  • 1 quilo de iogurt (en aquest cas, de maduixa)
  • Mitja tassa de llet sencera
  • 5 cullerades de sucre
  • 6 fulls de gelatina neutra (60 grams)
  • 1 culleradeta de cafè d'essència de vainilla
  • Mitja branca de canyella
  • Una pell de llimona (només la part groga)

Preparació:

  1. Posem en remull en aigua freda les làmines de gelatina. Mentre tant posem una cassó al foc amb la llet, l'essència de vainilla, la branca de canyella i una pell de llimona i la portem a ebullició.
  2. Deixem que perdi una mica de temperatura.
  3. Amb un colador fi, filtrem la llet. Escorrem amb la mà la gelatina que tenim en remull i l'afegim a la llet. Remenem bé fins que no hi quedi cap grumoll. Barregem 5 cullerades de sucre amb el iogurt i l'afegim a la llet. Batem amb el Minipimer i posem dins d'un motlle de silicona o de vidre.
  4. Deixem unes hores a la nevera fins que qualli.
  5. Per desemmotllar-lo més fàcilment, submergim el motlle durant uns segons en aigua calenta.


  • Si utilitzeu un motlle corona, us quedarà molt bonic i podeu omplir el centre amb fruites naturals trossejades. També queda molt bé si la presenteu en motlles individuals.

  • Varieu la versió d'aquesta gelatina fent servir iogurts d'altres fruites, naturals o de sabors.

  • Pels que feu dieta, feu la gelatina amb llet i iogurts desnatats i endolciu amb sacarina líquida, Stevia o Splenda.



Què es cou a la cuina? / Gelatina de Iogurt


Cap comentari:

Publica un comentari