patates hasselback |
- patates noves de mida mitjana/gran
- oli d'oliva
- sal
- pebre negre mòlt
- alls
- romaní
- brandy
- mantega
Preparació:
Encendre el forn de dalt i de baix. Preescalfar-lo a 180º/200º.
Rentar les patates sense pelar-les. Eixugar-les amb un drap. Tallar-les a rodanxes sense arribar al final, de manera que els talls quedin units per la base (veure la foto). Un truc per tallar-les consisteix en posar a cada costat de la patata dos "palillos" xinesos. Quan es fan els talls els "palillos" fan de topall per no arribar fins al final. Posar-les dins d'una safata de forn.
Trinxar l'all i unir-lo amb l'oli, la sal, el pebre, romaní picat i el brandy. Ruixar les patates procurant que entri per dins dels talls.
Posar una tira de mantega al capdamunt de cada patata i coure al forn a mitja alçada.
Trigarà en coure's aproximadament 1/2 hora. S'ha d'anar vigilant la cocció.
Es serveixen calentes i ruixades amb el suc restant.
- Si mentre es couen veiem que queden seques, afegim una mica d'aigua o de brou suau de pollastre.
Què es cou a la cuina? / Patates Hasselback
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada