Ummm, no se us fa la boca aigua?
cues de rap amb gambetes |
- 4 cues de rap (individuals)
- 200 grams de cues de gamba pelades.
- 200 grams de pèsols congelats
- 1 ceba de figueres
- 1/2 copa de vi blanc o vermut blanc sec
- 1 all
- 4 branques de julivert fresc picat
- 1 cullerada de farina per a la salsa
- 1 tassa de farina per enfarinar el peix
- 300 ml de brou de peix (blanc)
- Oli d'oliva
- Uns brins de safrà (prèviament torrat)
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 2 ous durs (optatiu)
Demanem a la peixateria que ens preparin les cues. Rentem el peix, el deixem que s'escorri i l'eixuguem una mica amb paper de cuina i el salem.
Posem una paella amb oli al foc i quan tingui temperatura, enfarinem les cues i les fregim 20 segons per cada costat. No han de quedar cuites del tot perquè s'acabaran de coure amb la salsa.
Tallem la ceba ben menuda i l'aboquem dins d'una cassola de terrissa on hi haurem posat un raig d'oli d'oliva. Salem i deixem coure fins que sigui transparent i vigilant que no agafi color. En aquest moment hi aboquem el vi blanc i deixem que s'evapori una mica. Posem la cullerada de farina i coem durant 1 minut, remenant contínuament. Afegim el brou de mica en mica i sense deixar de remenar. Posar els pèsols i l'all i julivert ben picats, el safrà i el pebre, tapar la cassola i deixar coure 3 minuts. Afegir les cues de rap, tornar a tapar i deixar coure 3 minuts més. Tombar el rap, afegir les cuetes de les gambes, tapar i deixar coure a foc lent 5 minuts més.
- Si volem, al final hi podem posar un parell d'ous durs partits per la meitat.
Què es cou a la cuina? / Cues de Rap amb Gambetes
Quina proposta més bona, aquest rap amb salseta!
ResponElimina