gaspatxo andalús |
- 1 quilo de tomàquets ben vermells
- 1 pebrot verd
- 1 cogombre
- 1 gra d'all
- 50 grams de pa del dia abans
- 3 cullerades de vinagre de vi
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- Sal i pebre
- Aigua
- Mitja ceba (tendra)
- Crostons de pa fregit
Posem el pa a remullar amb aigua. Rentem les hortalisses. Reservem un bocí de cogombre, de pebrot i 2 tomàquets per a la guarnició. Tallem i posem dins d'un bol els tomàquets, el pebrot restant i l'all. pelem i trossegem el cogombre i li afegim. Posem un got d'aigua i ho triturem amb el turmix fins que quedi ben fi. Passem per un colador fi per eliminar les llavors i les pells. Afegim el pa remullat, el vinagre, l'oli, sal i pebre. Triturem de nou tot el conjunt. Provem i rectifiquem de sal, oli i vinagre. Afegim aigua si cal fins que quedi al nostre gust.
Guardem el gaspatxo a la nevera fins al moment de servir.
Abans de dur-lo a taula, tallem a bocins petits el tomàquet, el cogombre, el pebrot i la ceba i els servim per separat. Fem el mateix amb els quadrets de pa fregit.
Servim el gaspatxo en bols i cada comensal es posarà la guarnició que prefereixi.
- Aquest és el gaspatxo que ens agrada a casa, però també es pot fer sense pa, si us agrada més líquid. És qüestió de gustos.
- Jo no poso ceba, només la hi poso a la guarnició perquè cadascú se la serveixi, però si voleu posar-ne, aneu amb precaució perquè el sabor a ceba no domini en excés.
- És importat tenir en compte les proporcions d'oli i vinagre. Una cullerada de vinagre per 3 d'oli. Sempre es poden variar si voleu un gaspatxo més avinagrat.
- Els crostons de pa els podeu fer vosaltres o comprar-los envasats a qualsevol botiga.
- Si l'aigua la posem ben freda i els ingredients també son freds, podem degustar immediatament aquest plat i qualificar-lo com a cuina ràpida.
Què es cou a la cuina? / Gaspatxo andalús
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada