dissabte, 10 d’agost de 2013

Tomàquets Farcits amb Gambes i Formatge

Un entrant ben agradable pels dies en els que la calor es fa notar i no es té gaire gana. Fugim una mica de les clàssiques amanides verdes o d'arròs o pasta tan habituals a l'estiu. Un plat senzill que fa molta patxoca i que ens farà quedar molt bé si tenim convidats.

tomàquets farcit
Ingredients per a 4 persones:
  • 8 tomàquets mitjans vermells i forts.
  • 1 terrina de formatge crema (tipus Philadelphia)
  • 250 grams de palets de cranc (surimi)
  • 16 llagostins cuits
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 cullerada de tàperes
  • 1 ou dur
  • Enciams variats
  • Oli d'oliva
  • Vinagre
  • Sal i pebre negre mòlt
Preparació:
Rentem els tomàquets, els hi tallem la part superior com si es tractés d'un barret. Amb l'ajuda d'un ganivet i d'una cullera, buidem la polpa, salem l'interior lleugerament i posem els tomàquets cap per avall sobre una escorredora perquè deixin anar l'aigua
Dins d'un bol preparem el farcit. Hi aboquem la terrina de formatge, pelem i tallem a bocins 8 llagostins (en reservem 8 de sencers per decorar) i fem el mateix amb l'ou dur. Tallem a bocins els palets de cranc i la ceba tendra, afegim 1 cullerada de tàperes. Ho barregem tot i empebrem el conjunt.
Emplatem individualment, posant a cada plat una base d'enciams variats i els amanim amb una vinagreta feta amb oli, vinagre, sal i pebre.
Amb un ganivet de serreta, tallem una mica la base de cada tomàquet, perquè s'aguantin drets i omplim els tomàquets amb la farsa.
Col·loquem un llagostí al centre de cada tomàquet, servim dos tomàquets per comensal i ja ho podem portar a taula.

  • Si esteu fent dieta, utilitzeu formatge de crema "light".
  • Inventeu i canvieu els ingredients del farcit. El salmó fumat amb el formatge de fines herbes també queda deliciós. 
  • Altres variacions que també resulten apetitoses: la tonyina, o les sardines en conserva, o el pollastre...





Què es cou a la cuina? Tomàquets farcits amb Gambes i Formatge


Cap comentari:

Publica un comentari