tomàquets farcit |
- 8 tomàquets mitjans vermells i forts.
- 1 terrina de formatge crema (tipus Philadelphia)
- 250 grams de palets de cranc (surimi)
- 16 llagostins cuits
- 1/2 ceba tendra
- 1 cullerada de tàperes
- 1 ou dur
- Enciams variats
- Oli d'oliva
- Vinagre
- Sal i pebre negre mòlt
Rentem els tomàquets, els hi tallem la part superior com si es tractés d'un barret. Amb l'ajuda d'un ganivet i d'una cullera, buidem la polpa, salem l'interior lleugerament i posem els tomàquets cap per avall sobre una escorredora perquè deixin anar l'aigua
Dins d'un bol preparem el farcit. Hi aboquem la terrina de formatge, pelem i tallem a bocins 8 llagostins (en reservem 8 de sencers per decorar) i fem el mateix amb l'ou dur. Tallem a bocins els palets de cranc i la ceba tendra, afegim 1 cullerada de tàperes. Ho barregem tot i empebrem el conjunt.
Emplatem individualment, posant a cada plat una base d'enciams variats i els amanim amb una vinagreta feta amb oli, vinagre, sal i pebre.
Amb un ganivet de serreta, tallem una mica la base de cada tomàquet, perquè s'aguantin drets i omplim els tomàquets amb la farsa.
Col·loquem un llagostí al centre de cada tomàquet, servim dos tomàquets per comensal i ja ho podem portar a taula.
- Si esteu fent dieta, utilitzeu formatge de crema "light".
- Inventeu i canvieu els ingredients del farcit. El salmó fumat amb el formatge de fines herbes també queda deliciós.
- Altres variacions que també resulten apetitoses: la tonyina, o les sardines en conserva, o el pollastre...
Què es cou a la cuina? / Tomàquets farcits amb Gambes i Formatge
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada