salsa tximixurri |
- 30 ml de vinagre de vi
- 100 ml d'oli d'oliva suau, de 0,4
- 1 cullerada d'orenga sec
- 1 cullerada de romaní sec
- 1 fulla petita de llorer picat
- 3 alls picats
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 cullerada de comí
- 4 bitxos picants (xiles)
- 2 cullerades de julivert fresc picat (o sec)
- sal
- pebre negre
Preparació:
Dins d'un cassó hi posem l'oli, hi afegim totes les herbes seques i l'all i escalfem només una mica perquè desprenguin les aromes (aquest pas es pot fer al microones). Tanquem el foc i deixem reposar fins que es refredi. Afegim el vinagre, el julivert fresc (si el posem sec, l'haurem afegit al principi), la sal, el pebre vermell i el pebre negre mòlt i barregem. Ho posem dins d'un pot de vidre. A l'hora de servir, removem i posem la salsa dins d'un bol.
- Aquesta famosa salsa és ideal per a tot tipus de carns i verdures a la brasa.
- La quantitat de bitxo dependrà de si la volem més o menys picant. Tinguem en compte que no tots els bitxos piquen igual. Així que haurem d'anar provant.
- El pebre vermell és optatiu. Fa que la salsa agafi un bonic color vermellós.
Què es cou a la cuina? / Salsa Tximixurri (Argentina)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada