dimecres, 15 de maig de 2013

Orada al Forn amb Espàrrecs Verds

L'orada deu el seu nom a la franja daurada que té entre els ulls.
Actualment les que provenen de piscifactoria tenen un preu molt assequible.Si es tracta d'una orada salvatge, el preu augmenta i també el seu sabor.
Qui no ha menjat l'exquisida daurada a la sal? Doncs aquesta vegada proveu-la de fer al forn acompanyada d'espàrrecs verds. Aquesta recepta, si aneu amb compte amb l'oli que hi poseu, també és apta per a les dietes d'aprimament.

orada al forn amb espàrrecs verds
Ingredients per a 2 persones
  • 2 orades de racció
  • 2 cebes tendres
  • 2 tomàquets vermells
  • 1 llimona
  • Sal i pebre blanc
  • Oli d'oliva
  • 2 dents d'all o 4 alls tendres
  • 2 bitxos
  • 6 o 8 espàrrecs verds
  • 1 copeta de vi blanc sec
Preparació:
Demanem a la peixateria que ens preparin les orades per fer al forn i que ens treguin el cap.
Preescalfem el forn a 180 graus de dalt i de baix.
En una safata de forn, posem una base de ceba tendra tallada en juliana, a sobre les rodelles de tomàquet, salem, posem al damunt les orades netes salades i empebrades. Fem dos talls al llom i posem mitja rodanxa de llimona dins de cada tall i reguem amb una mica de vi blanc i un fil d'oli d'oliva.
Enfornem durant 15 o 20 minuts.
Posem oli dins d'una paella i afegim els alls finament laminats i els dos bitxos. Donem un parell de voltes, procurant que l'all no agafi color i afegim els espàrrecs tallats a bocins petits. Saltegem i quan veiem que està al punt ("al dente"), hi afegim el suc de mitja llimona. Traiem les orades del forn i repartim les verdures i la salseta per sobre.
Servim ben calent.
  • És important que el peix no es passi de cocció perquè no quedi eixarreït.
  • Es pot substituir la ceba tendra per ceba de Figueres o similar.
  • Acompanyat d'una amanida verda tenim un àpat complert i molt saludable.



Què es cou a la cuina? Orada al Forn amb Espàrrecs Verds

                                                   

Cap comentari:

Publica un comentari