El resultat va ser espectacular. Un intens sabor de llimona i un pastís lleuger al paladar i que combinava perfectament després d'un dinar especial.
Us animo a que el feu. No costa gaire i les felicitacions les teniu assegurades!
pastís de llimona (lemon curd) |
Mentre tant prepararem el farcit que consisteix en una crema de llimona (lemon curd).
Quan el lemon curd sigui fred (haurà d'estar unes 4 hores a la nevera com a mínim), tallarem el pa de pessic en 3 parts i les farcirem de crema de llimona. Muntarem el pastís de nou i prepararem la merenga.
Cobrirem el pastís per sobre i pels costats amb la merenga, procurant que quedi llis. Posarem la resta de merenga dins d'una mànega de pastisseria i anirem fent puntes per sobre.
Escalfarem el forn i amb la funció grill el gratinarem 2 o 3 minuts fins que les puntes quedin daurades.
Vigileu la cocció, que no se us torri més del compte, perquè en dependrà l'èxit de la presentació.
Podem menjar-nos el pastís a temperatura ambient o fred de la nevera. De les dues maneres està per llepar-se'n els dits.
A continuació us deixo els ingredients i la manera de preparar cada una de les parts d'aquest pastís.
PA DE PESSIC
Ingredients:
- 125 grams de sucre (millor si és sucre glas)
- 125 grams de farina de rebosteria
- 6 ous
- 1 sobre de llevat químic
- ratlladura de llimona (només la part groga)
- mantega o margarina per untar el motlle
Preparació:
- Preescalfem el forn a 180 graus de dalt i de baix.
- Untem amb mantega un motllo que vagi al forn i empolsem amb una mica de farina. espolsem la farina que sobri i reservem.
- Separem les clares dels rovells i amb l'ajut d'unes varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu i anem afegint el sucre a poc a poc.
- Batem els rovells i els afegim a les clares, mesclant-les amb una espàtula de silicona.
- Unim el llevat amb la farina i la tamisem. Afegim de mica en mica a la mescla dels ous, barrejant amb suavitat per que entri aire i no perdi volum.
- Aboquem dins del motlle i posem al forn. Deixem encès només la part de baix. Coem durant uns 30 minuts a mitja alçada. Controlem el forn ja que cada forn és diferent. Quan punxem amb una ganivet fi o amb una brotxeta i ens surti neta, podem donar per finalitzada la cocció.
LEMON CURD
Ingredients:
- 220 grams de sucre
- 60 grams de mantega a temperatura ambient
- pell ratllada de 2 llimones (només la part groga i ha d'estar molt picada)
- suc de 3 llimones
- 3 ous
Preparació:
- Posem dins d'un cassó al bany María la mantega que tindrem a temperatura ambient i el sucre, el suc de llimona i la ratlladura. Ho deixem a foc baix per que no bull i removem fins que quedi una mescla homogènia.
- Batem els ous i els incorporem. Removem fins que espesseixi. Ha de quedar amb la textura d'una crema, tot i que quan es refredi encara s'espessirà més.
- Un cop freda la posem al frigorífic.
MERENGA
Ingredients:
- 1/2 tassa d'aigua
- 1 tassa e sucre
- 1 cullerada de suc de llimona o de vinagre
- 1 polsim de sal
- 2 clares d'ou
Preparació:
- Posem el sucre i l'aigua dins d'un cassó i deixem que bulli sense remenar, durant uns 8 minuts aproximadament. (temperatura de 110º). Veurem com les bombolles que fa quan bull es fan més petites. Per veure si està a punt de bola tova, dins d'una tassa plena d'aigua, hi tirem una gota de l'almívar. Si en refredar-se forma una bola que quan agafem amb els dits és compacta però modelable, és que ja està al punt.
- Amb unes varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu, afegint-hi el suc de llimona i la sal i quan estiguin muntades anem afegint un fil d'almívar calent, sense deixar de batre. Quan sigui ben dur i brillant ja el tindrem llest per afegir-lo a qualsevol preparació o per utilitzar-lo amb una mànega pastissera, per guarnir pastissos o fer unes merengues sobre paper sulfurat que courem al forn fins que es formi una crosta per fora i quedin tendres del mig.
Què es cou a la cuina? / Pastís de Llimona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada