Diuen els entesos que quan els musclos són més plens és quan hi ha lluna plena. Sense aprofundir en el tema, sembla cert que la lluna influeix en aquest mol·lusc com en molts altres éssers vius del planeta.
Una bona manera de preparar-los és amb una vinagreta i hortalisses crues tallades ben menudes.
Proteïnes i vitamines a dojo i a bon preu.
Us els deixareu perdre?
musclos amb vinagreta i crudités |
- 1 quilo de musclos gallecs
- 2 trossos de llimona
- 1 pebrot verd (italià)
- 1 ceba tendra
- 1 tomàquet de branca gran
- 1 bona cullerada de tàperes
- Julivert fresc trinxat
- Sal, oli d'oliva
- Pebre negre acabat de moldre
- Vinagre de vi blanc
- Aigua
Preparació:
Netegem els musclos traient els "bigotis" i la brutícia que pugui tenir la closca. Revisem que tots siguin tancats. Si n'hi hagués algun d'obert, li donem uns quants copets a la closca amb el mànec del ganivet. Si es tanca de nou podem utilitzar-lo, però si no es tanca, rebutgem-lo!
Els esbandim bé sota el raig de l'aixeta (mai els hem de posar en remull).
Posem un got d'aigua dins d'una olla, afegim els musclos i dos bocins de llimona (optatiu, però li dona molt bon gust). Tapem l'olla i posem al foc fins que bulli. De tant en tant sacsegem l'olla i a la que veiem que tots s'obren tanquem immediatament el foc, perquè si es couen massa queden ressecs!
Escorrem, deixem refredar una mica i traiem una de les dues valves. Reservem.
Per una altra banda, rentem i tallem ben menudes les hortalisses (ceba, pebrot, tomàquet, julivert fresc), afegim les tàperes, pebre negre mòlt, sal, oli i vinagre (us recordo les proporcions per a la vinagreta: per cada 3 cullerades d'oli d'oliva, 1 cullerada de vinagre). Mesclem bé el conjunt i anem omplint els musclos i posant-los en una safata.
I ja els tenim a punt!
- Si els heu de reservar fins a l'hora de menjar-los, és millor que tapeu la safata amb paper film i els guardeu a la nevera.
- Si algun musclo no s'obre amb la cocció, llenceu-lo.
- El brou resultant de coure els musclos el coleu i el podeu guardar congelat per utilitzar-lo quan feu una paella o una fideuà.
- Un plat excel·lent per aquells que fan dieta. Només heu d'anar en compte amb l'oli que hi poseu. La resta no engreixa gens ni mica
Què es cou a la cuina? / Musclos amb Vinagreta i Crudités
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada