croissants de sobressada |
- Pasta de full fresca (rodona o rectangular)
- 50 g de mantega
- 1 cullerada sopera de mel
- 2 cullerades d'aigua
- 1 o 2 talls de sobrassada de qualitat
- 1 ou
- Llavors de sèsam o de rosella (opcional)
Escalfar el forn a 200º de dalt i de baix.
Desenrotllar la pasta de full i sense treure-li el paper de forn que porta. Desfer la mantega al micro i pinzellar la massa. Dins d'un cassó desfer la mel amb l'aigua i donar una altra passada per sobre de la massa.
Amb un tallapizzes tallar la pasta en triangles. Si té forma rodona es talla radialment com si es tractés d'un pastís (8 o 10 porcions). Si la massa és rectangular, tallarem per la meitat o en 3 trossos horitzontals, segons la mida que vulguem fer el croissants i depenent de la mida de la placa. Després es fan triangles com si fos un festó. De cada triangle en farem 1 croissant.
Posem un tros de sobrassada a cada triangle (a prop de la base) i enrotllem sobre sí mateix. Recargolem les puntes per donar-li forma de croissants, prement una mica perquè quedin segellades i no surti el farciment quan es coguin.
Es van posant ordenadament i separats dins d'una safata del forn, que ha d'estar freda i coberta amb paper de forn. Batre l'ou i pinzellar els croissants.
Enfornar a mitja alçada fins que siguin daurats.
Treure del forn i per tal de que quedin brillants, pintar-los per sobre amb l'almívar de mel que tenim preparat. Perquè quedin més macos s'hi pot escampar unes llavors de rosella o de sèsam al centre dels croissants (en els de la foto no n'he posat).
Quan siguin freds estaran a punt per menjar.
- Aquests croissants també es poden farcir amb formatge i pernil dolç o amb frankfurt.
- Són ideals per fer un berenar o per servir-los com aperitiu, depenent de la mida que es facin.
- Es poden CONGELAR.
Què es cou a la cuina? / Croissants de Sobrassada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada