diumenge, 24 de maig de 2015

Mhammara o Crema de Pebrots (Síria)

Amb uns ingredients 100% mediterranis, podem fer aquest aperitiu procedent de Síria i que es coneix al nostre país gràcies a la cuina turca.
Acompanyeu-la amb dips de blat, torradetes o bé amb pa de pita calent i si voleu reduir calories, mengeu-la amb barretes de  pastanaga i d'api.

mhammara o crema de pebrot
Ingredients:
  • 300 grams de pebrots del 'piquillo' rostits en conserva
  • 100 grams de nous pelades 
  • el suc de 1/2 llimona
  • 1 gra d'all
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • pebre negre mòlt
  • sal
  • 3 torrades o bé 2 cullerades de pa ratllat
  • 100 ml d'oli verge d'oliva
Per acompanyar:
  • Dips, pa de pita, torradetes, bastonets de pastanaga i api...
  • Olives negres
Preparació:
  1. Escórrer els pebrots i posar-los dins d'un bol.
  2. Torrar una mica les nous amb una paella, vigilant que no es cremin. Afegir-los al bol.
  3. Afegir la resta d'ingredients i triturar amb el  "Minipimer" i guardar a la nevera fins el moment de servir.
  4. Posar dins d'un plat (millor pla), espolsar pebre vermell picant per sobre i un rajolí d'oli d'oliva. Afegir unes quantes olives negres.

  • Els pebrots poden ser en conserva o escalivats a casa
  • Els ingredients es poden modificar segons el gust personal de cadascú





Què es cou a la cuina? / Mhammara (Crema de Pebrots)

Cap comentari:

Publica un comentari