croissanets de xocolata |
- Pasta de full fresca (rodona o rectangular)
- 50 g de mantega
- 1 cullerada sopera de mel
- 2 cullerades d'aigua
- Xocolata fondant
- 1 ou
- Cucs de xocolata per guarnir (opcional)
- Escalfar el forn a 200º de dalt i de baix.
- Desenrotllar la pasta de full i sense treure-li el paper de forn que porta. Desfer la mantega al micro i pinzellar la massa. Dins d'un cassó desfer la mel amb l'aigua i donar una altra passada per sobre de la massa.
- Amb l'ajuda d'un tallapizzes tallar la pasta en triangles. Si la placa és rodona es fa radialment com si es talléssim un pastís (10 o 12 porcions). Si la massa és rectangular, tallarem en 3 franges horitzontals i marcarem uns triangles petits, com si es tractés d'un festó. De cada triangle en farem 1 croissanet.
- Posem un tros de xocolata dins de cada triangle (a prop de la base) i enrotllem sobre sí mateix. Recargolem les puntes per donar-li forma de croissants, prement una mica perquè quedin segellades i no surti el farciment quan es coguin.
- Es van posant ordenadament i separats dins d'una safata del forn, que ha d'estar freda i coberta amb paper de forn. Batre l'ou i pinzellar els croissants.
- Enfornar a mitja alçada fins que siguin daurats.
- Treure del forn i per tal de que quedin brillants, pintar-los per sobre amb l'almívar de mel que tenim preparat. Perquè quedin més macos s'hi pot escampar uns cucs de xocolata al centre de cada croissant (en els de la foto he desfet xocolata al bany Maria, l'he posat dins d'una màniga pastissera i he fet un dibuixets al centre de cada croissanet).
- Quan siguin freds estaran a punt per menjar.
- Són ideals per esmorzar, per berenar o per picar entre hores!
- Es poden CONGELAR.
Què es cou a la cuina? / Croissanets de Xocolata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada