dilluns, 22 d’octubre de 2012

Pa de Pessic de Iogurt i Poma

pa de pessic de iogurt i poma
























  • 1 iogurt de llimona
  • 3 ous
  • 2 mesures (l'envàs del iogurt) de farina
  • 1 mesura de maizena
  • 1 sobre de llevat
  • 2 mesures de sucre
  • 1/2 mesura d'oli d'oliva de 0,4 (o de gira-sol)
  • 2 pomes golden
  • 1 grapat de pinyons
  • mantega i farina per untar el motlle

Pre-escalfar el forn a 180º. Dins d'un bol posar-hi el iogurt, els ous, la farina i la maizena, el llevat en pols, el sucre i l'oli i barrejar-ho bé (amb la batedora) fins que quedi una massa fina i sense grumolls. Tallar les pomes a quarts, pelar-les i treure'n el cor. Tallar a bocinets petits i barrejar amb la massa.
Engreixar i enfarinar un motlle que pugui anar al forn. Abocar-hi la massa. Escampar pel damunt els pinyons.
Enfornar a 180º de 20 a 30 minuts. No obrir el forn mentre es cou la coca. Anar vigilant a través del vidre.
Desemmotllar un cop s'hagi refredat.

Bon profit!

Imaginem-nos mil i una variants per aquest pa de pessic:
  1. Canviem el sucre blanc per sucre morè.
  2. Atrevim-nos a substituir la poma per préssec de vinya, per albercocs, o per pinya a bocins, o per pera, o fruits secs, o xocolata... o sense fruita. Ummm, que bo! 
  3. Utilitzem un altre tipus de iogurt, com per exemple un iogurt de poma, si el fem de poma,  un iogurt grec, o iogurt de préssec pel de préssec, o de pera... pinya...
  4. Posar-hi un polsim de sucre per sobre, abans de coure la massa... i més i més...
  • Es pot CONGELAR sencer o tallat en porcions individuals. Descongelar a temperatura ambient. Permet tenir sempre a punt unes postres o un berenar.






               Què es cou a la cuina? Pa de pessic de Iogurt i Poma

Cap comentari:

Publica un comentari