dimarts, 23 d’octubre de 2012

Albergínies Farcides de Carn

albergínies farcides de carn

Per a 6 persones
  • 6 albergínies mitjanes
  • Mig quilo de carn picada de porc (podem utilitzar botifarra)
  • 1 ceba grossa
  • 1 tomàquet ratllat
  • 2 grans d’all
  • 1 raig de conyac o de vi ranci.
  • Llorer
  • Pa ratllat
  • Parmesà ratllat
  • Sal, oli i un bocí de mantega


Rentar les albergínies, tallar el peduncle i partir-les pel mig longitudinalment.
Coure-les al microones (per tandes), donant-lis la volta un parell de vegades.
El temps dependrà de cada aparell i de la quantitat que poseu cada vegada, però es pot anar afegint temps i anar provant fins que estiguin semi cuites.
Escalfar el forn a 180º (si és elèctric, encendre'l de dalt i de baix).
Amb l’ajuda d'un ganivet buidar l’interior de les albergínies, deixant un centímetre de polpa, de manera que quedin com una barqueta.
Trossejar la polpa i reservar.
Posar un bon raig d'oli dins d'una paella gran. Afegir la ceba i els alls picats. Deixar que es cogui una mica i afegir la carn picada. Afegir un raig de vi ranci (o conyac) i pujar el foc perquè redueixi.
Passats uns minuts posar el tomàquet ratllat (ara a foc mig). Donar unes voltes i afegir la polpa de les albergínies. Salar i empebrar.
Quan el farciment sigui cuit, omplir les albergínies i les anar-les col·locant dins d'una safata de forn que prèviament s'haurà untat amb oli.
Empolsar pa ratllat i formatge en pols per sobre de les albergínies. Posar a sobre de cada una un bocinet de mantega.
Coure al forn fins que les albergínies es vegin daurades per sobre (uns 20 minuts aproximadament).

  • Aquestes albergínies també es poden menjar fredes.
  • Es poden preparar amb anterioritat i congelar-les.
  • Un cop fred, quest plat permet ser CONGELAT.





               Què es cou a la cuina? Albergínies Farcides de Carn

Cap comentari:

Publica un comentari