- 6 albergínies mitjanes
- Mig quilo de carn picada de porc (podem utilitzar botifarra)
- 1 ceba grossa
- 1 tomàquet ratllat
- 2 grans d’all
- 1 raig de conyac o de vi ranci.
- Llorer
- Pa ratllat
- Parmesà ratllat
- Sal, oli i un bocí de mantega
Rentar les
albergínies, tallar el peduncle i partir-les pel mig longitudinalment.
Coure-les al microones
(per tandes), donant-lis la volta un parell de vegades.
El temps dependrà
de cada aparell i de la quantitat que poseu cada vegada, però es pot anar afegint
temps i anar provant fins que estiguin semi cuites.
Amb l’ajuda d'un ganivet buidar l’interior de les albergínies, deixant un centímetre de polpa, de manera
que quedin com una barqueta.
Trossejar la
polpa i reservar.
Posar un bon raig
d'oli dins d'una paella gran. Afegir la ceba i els alls picats. Deixar que es
cogui una mica i afegir la carn picada. Afegir un raig de vi ranci (o
conyac) i pujar el foc perquè redueixi.
Passats uns minuts
posar el tomàquet ratllat (ara a foc mig). Donar unes voltes i afegir la polpa
de les albergínies. Salar i empebrar.
Quan el farciment
sigui cuit, omplir les albergínies i les anar-les col·locant dins d'una safata de
forn que prèviament s'haurà untat amb oli.
Empolsar pa
ratllat i formatge en pols per sobre de les albergínies. Posar a sobre de cada
una un bocinet de mantega.
Coure al forn
fins que les albergínies es vegin daurades per sobre (uns 20 minuts
aproximadament).
- Aquestes albergínies també es poden menjar fredes.
- Es poden preparar amb anterioritat i congelar-les.
- Un cop fred, quest plat permet ser CONGELAT.
Què es cou a la cuina? / Albergínies Farcides de Carn
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada