musclos farcits (tigres) |
- 1 quilo de musclos
- 1 fulla de llorer
- un bocí de pell de llimona
- 1 got d'aigua
- 200 grams de gamba pelada i cuita (congelada)
- 6 filets d'anxoves
- 1 ceba mitjana
- 1 bitxo
- 3 cullerades soperes de farina
- 100 ml de llet
- pebre negre mòlt
- 50 grams de mantega
- oli d'oliva abundant
- 1 ou
- farina de galeta (pa ratllat)
Netegem bé els musclos. Dins d'una olla posem el got d'aigua, la fulla de llorer i la llimona. Afegim els musclos i tapem. Esperem que bullin i sacsegem un parell de vegades perquè els barregin i s'obrin tots a l'hora. Quan estiguin oberts, tanquem el foc. Els musclos no han de coure, només s'han d'obrir.
Dins d'una cassola, posem la mantega i un raig d'oli. Quan la mantega s'hagi desfet hi posem la ceba picada i deixem coure a foc mig/baix, fins que sigui transparent. En aquest punt aboquem la farina i removem fins que s'integri i es cogui. És el moment d'anar afegint brou de coure els musclos (1 got, aproximadament). Afegim el bitxo i empebrem. Quan ja estigui integrat afegim la llet, removem sense parar i deixem coure. Ha de quedar una massa amb una consistència espessa, com si fos per fer croquetes.
Tenim preparades les gambes descongelades i les anxoves i les tallem a bocins. Ho barregem amb la beixamel.
Separem els musclos de la seva closca i els unim a la beixamel. Els musclos els podem tallar a bocins amb una tisora i afegir-los a la massa, o bé posar-los sencers.
Fem servir les closques per omplir-les amb la pasta. Si preferim deixar-los sencers, en posarem un o dos a cada closca.
Quan estiguin totes les closques plenes les arrebossem amb ou batut i farina de galeta **
Fregim en oli abundant, deixem escórrer sobre un paper absorbent i servim.
- IMPORTANT! El bitxo s'ha de treure abans de farcir les closques.
- Podem substituir les gambes per tronquets.
- ** En aquest punt, abans de fregir, aquest plat permet ser CONGELAT. Es treu del congelador i sense descongelar, es fregeix directament.
Què es cou a la cuina? / Tigres
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada