És impensable fer un hummus o un baba ganush sense tahín, (també anoment tahina o tahini). Aquest ingredient intervé en molts dels plats típics de l'Orient Mitjà.
Consisteix en una pasta feta amb llavors de sèsam torrades (ajonjolí) i mòltes.
Es ven a tendes de productes ecològics o dietètics, però si preneu per costum fer-la vosaltres, us resultarà molt més econòmica.
tahín o tahini |
Ingredients:
- 300 grams de llavors de sèsam torrades
- un pessic de sal
- mitja tasseta de cafè d'oli d'oliva suau (0,4º d'acidesa)
Preparació:
- Per aquesta operació serà necessari disposar d'un Minipimer potent, o bé una picadora o un processador d'aliments com el Turmix o la Thermomix. Qualsevol d'aquest aparells ens anirà bé.
- Si les llavors de sèsam no estan torrades, es poden torrar, rentant-les primer i escorrent-les bé. Acte seguit es torren en una paella durant només uns minuts, tenint molta cura de que no s'enrosseixin massa, perquè el resultat seria un tahín amargant.
- Posar dins d'un recipient les llavors i la sal. Moldre bé fins que quedi una pasta molt espessa però fina, que aclarirem amb l'oli afegint-lo en dues vegades, fins que aconseguim la consistència ideal.
- Ha de quedar espès però que el puguem agafar amb una cullera.
- El tahín, també anomenat tahini o tahina, és l'ingredient bàsic per a molts plats que es preparen a l'Orient Mitjà.
- Es conserva bé a la nevera durant un parell de mesos.
Què es cou a la cuina? / Tahín o Tahini (Pasta de Sèsam)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada