dilluns, 1 de juny de 2015

Pastís de Tres Llets

Es tracta d'un pa de pessic xopat d'una crema liquida feta amb tres llets, llet condensada, llet evaporada i nata líquida i decorat amb préssec, maduixots trossejats i nata muntada.
"Et voilà!" aquest apetitós pastís amb una textura molt tendre i fresca i amb un sabor exquisit.
Tasteu-lo i animeu-vos a fer pastissos a casa, són molt més bons i saludables. I tenen el valor afegit de ser una elaboració casolana, mescla d'artesania efímera i estimació.

pastís de tres llets
Ingredients:
  • 300 ml. de llet evaporada
  • 1 pot petit de llet condensada
  • 200 ml nata líquida (o crema de llet 18% MG)
  • 500 ml nata per muntar (35% MG)
  • 50 g de sucre glaç
  • fruites al nostre gust (maduixots, préssec en almívar, pinya en conserva...)
Pel pa de pessic
  • :150 grams de sucre (millor si és sucre glaç)
  • 50 grams de farina de rebosteria
  • 50 grams de fècula de patata
  • 4 ous
  • un polsim de sal
  • mantega o margarina per untar el motlle
  • farina per empolsinar el motlle

Preparació:
  1. Per fer el pa de pessic comencem preescalfant el forn a 180 graus de dalt i de baix.
  2. Untem amb mantega un motllo que vagi al forn i empolsem amb una mica de farina. Espolsem la farina que sobri i reservem. 
  3. Separem les clares dels rovells i amb l'ajut d'unes varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu, posant un polsim de sal i anem afegint la meitat del sucre a poc a poc. Ha de quedar una merenga molt consistent.
  4. Amb ajuda d'unes varetes elèctriques, batem els rovells juntament amb l'altre meitat del sucre. Els rovells han de triplicar el volum inicial.
  5. Unim la fècula de patata amb la farina i la tamisem. Afegim de mica en mica a la mescla dels rovells fins que quedi ben integrat.
  6. Afegir les clares muntades (merenga) de mica en mica, a cullerades, barrejant amb suavitat amb una espàtula de silicona tenint cura de que entri aire i no perdin volum. Aquest pas i batre bé els rovells amb el sucre, seran decisius perquè ens quedi molt esponjós.
  7. Aboquem dins del motlle i posem al forn. Deixem encès només la part de baix. Coem durant uns 30 minuts a mitja alçada. Controlem el forn ja que cada forn és diferent. Si ens cal, perquè agafi color per sobre, podem encendre el grill els últims minuts. Quan punxem amb una ganivet fi o amb una brotxeta i ens surti neta, podem donar per finalitzada la cocció.
  8. Apaguem el forn i el deixem a dins uns 3 o 4 minuts. Després obrim una mica la porta del forn i el deixem a dins durant uns 5 minuts més. És el moment de traure'l. Aquest procés es fa perquè el pa de pessic no baixi quan es tregui del forn.

Quan el pa de pessic siguin fred:
  1. Posem la nata per muntar a la nevera. Per què la nata munti sense dificultat, és necessari que tingui un mínim del 35% de matèria grassa i que estigui ben freda. Igualment tots els estris que s'hagin d'utilitzar (bol, barnilles...) també convé que es tinguin a la nevera.
  2. Mentre tant fem la mescla de les 3 llets, la llet condensada, la llet evaporada y la crema de llet (18% de matèria grassa). Per això utilitzem el minipimer a baixa velocitat.
  3. Partim el pa de pessic per la meitat, horitzontalment. Punxem amb una broqueta les dues parts i les anem mullant de mica en mica amb la mescla de llets, fins en prémer a sobre notem que el bescuit està ben xop. Reservem a la nevera.
  4. Tallem les fruites que vulguem posar dins del pastís, a bocins petits i les que són per decorar, al nostre gust.
  5. Muntem la nata amb les "varilles" elèctriques. Mentre es munta, és el moment d'afegir-hi el sucre glaç. (Compte! que si es bat en excés es convertirà en mantega).
  6. Posem una bona capa de nata a sobre d'una de les parts del pa de pessic i repartim per sobre la fruita tallada menuda que tenim reservada. Tapem amb l'altre part de pa e pessic, pressionem una mica perquè quedi pla i cobrim tot el pastís amb la nata. Allisem fins que ens quedi uniforme. Omplim una mànega pastissera amb la resta de la nata i guarnim pel voltant. Decorem amb fruites i posem a la nevera fins que sigui el moment de servir.
  • Aquest pastís és típic de tota l'Amèrica llatina.





Què es cou a la cuina? / Pastís de Tres Llets

1 comentari:

  1. Me llegit el patis de tres llets deu esta bonisim !! Ja el provare quan el tornis a fe..I ens lleperen als dits

    ResponSuprimeix