dilluns, 13 d’octubre de 2014

Salsa Mexicana amb "Jitomate"

Ideal per acompanyar tacos, enchiladas, burritos, fajitas o el que volgueu.
El tema dels "xiles" a Mèxic és tot un món. Allà hi ha moltes varietats (jalapeño, habanero, serrano, chipotle, cascabel, de árbol i un llarg etcètera...). Proveu de fer la salsa variant el tipus de xiles i la quantitat, fins que trobeu el vostre preferit.
Ja us aviso per endavant que aquesta salsa que us proposo, pica de veritat. És només pels atrevits!!!

salsa mexicana
Ingredients:
  • 6 tomàquets vermells (jitomates)
  • 6 bitxos "chiles de árbol" (o d'una altra classe)
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d'all
  • un grapat de coriandre (cilantro en cast.)
  • pebre negre mòlt
  • sal
  • una mica d'aigua

Preparació:
  1. Rentar les hortalisses.
  2. Posar-les directament sobre una planxa calenta i escalivar-les una mica, tombant-les de tant en tant. No han de quedar cuites del tot, només al "dente" i procurant que no es cremin per fora.
  3. Un cop cuits, es treu la cua dels bitxos i es trossegen, No se'ls hi treu ni les llavors ni les venes blanques, perquè piquin més.
  4. Dins d'un bol es posen els bitxos, els tomàquets, la ceba, la sal i el pebre, l'all i el coriandre amb els trocs i tot. Es tritura força i si està massa espès s'hi afegeix una mica d'aigua fins aconseguir l'espessor adequada. I la salsa ja està a punt!
  • La salsa que us descric, la de la foto, està feta amb "chiles de árbol rojos". Sembla ser que els vermells piquen més que els verds. I és que a casa nostra estem dividits, la meitat defensen el menjar molt i molt picant i la resta no som tant valents.




Què es cou a la cuina? / Salsa Mexicana amb "Jitomate"


Cap comentari:

Publica un comentari