Ideal per acompanyar tacos, enchiladas, burritos, fajitas o el que volgueu.
El tema dels "xiles" a Mèxic és tot un món. Allà hi ha moltes varietats (jalapeño, habanero, serrano, chipotle, cascabel, de árbol i un llarg etcètera...). Proveu de fer la salsa variant el tipus de xiles i la quantitat, fins que trobeu el vostre preferit.
Ja us aviso per endavant que aquesta salsa que us proposo, pica de veritat. És només pels atrevits!!!
salsa mexicana |
- 6 tomàquets vermells (jitomates)
- 6 bitxos "chiles de árbol" (o d'una altra classe)
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d'all
- un grapat de coriandre (cilantro en cast.)
- pebre negre mòlt
- sal
- una mica d'aigua
Preparació:
- Rentar les hortalisses.
- Posar-les directament sobre una planxa calenta i escalivar-les una mica, tombant-les de tant en tant. No han de quedar cuites del tot, només al "dente" i procurant que no es cremin per fora.
- Un cop cuits, es treu la cua dels bitxos i es trossegen, No se'ls hi treu ni les llavors ni les venes blanques, perquè piquin més.
- Dins d'un bol es posen els bitxos, els tomàquets, la ceba, la sal i el pebre, l'all i el coriandre amb els trocs i tot. Es tritura força i si està massa espès s'hi afegeix una mica d'aigua fins aconseguir l'espessor adequada. I la salsa ja està a punt!
- La salsa que us descric, la de la foto, està feta amb "chiles de árbol rojos". Sembla ser que els vermells piquen més que els verds. I és que a casa nostra estem dividits, la meitat defensen el menjar molt i molt picant i la resta no som tant valents.
Què es cou a la cuina? / Salsa Mexicana amb "Jitomate"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada