crema de carabassa |
- 1 carabassa d'un quilo
- 1 patata
- 1 porro
- 1/2 ceba
- 2 pastanagues
- 3/4 de litre de brou suau (de pollastre o de verdures)
- sal i pebre negre mòlt
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 100 cc de crema de llet (per cuinar)
- crostons de pa fregit (per acompanyar)
Preparació:
- Pelar la carabassa, rentar-la i trossejar-la. Pelar, netejar i rentar els demés ingredients i tallar-los a bocins. Abocar el brou dins de l'olla a pressió super ràpida i posar-la al foc. Quan bulli afegir les verdures i l'oli.
- Tancar l'olla i esperar a que pugi la vàlvula fins a la segona anella (la tercera en l'olla WMF). Baixar el foc i comptar 5 minuts. Passat el temps de cocció, despressuritzar l'olla sota l'aixeta. S'ha d'anar en compte de no cremar-se amb el vapor. Obrir l'olla, treure una part del brou i reservar-lo. Afegir la crema de llet i triturar amb el minipimer. Rectificar de sal i pebre. Si quedés massa espessa, afegir a miques el brou reservat, fins que estigui al punt.
- Servir la crema de carabassa ben calenta, acompanyada amb crostons de pa fregit o torrat al forn.
- Es poden coure les verdures de la manera tradicional, per això es bull la verdura durant uns 20 minuts i la resta es fa tal com s'indica a la recepta.
- La carabassa té moltes qualitats nutritives. Els antioxidants que li proporciona els carotens la fa molt recomanable per a prevenir nombroses malalties.
- El brou pot ser de pastilla (Avecrem).
Què es cou a la cuina? / Crema de Carabassa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada