divendres, 24 d’octubre de 2014

Crema de Carabassa

Ara que hem entrat a la tardor, segur que us vindrà de gust començar l'àpat amb una reconfortant crema. Aquesta vegada la protagonista és la carabassa, recolzada d'unes verdures, que en cap cas li treuen interès a la nostra acolorida cucurbitàcia.

crema de carabassa
Ingredients per a 4 racions:
  • 1 carabassa d'un quilo
  • 1 patata
  • 1 porro
  • 1/2 ceba
  • 2 pastanagues
  • 3/4 de litre de brou suau (de pollastre o de verdures)
  • sal i pebre negre mòlt
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 100 cc de crema de llet (per cuinar)
  • crostons de pa fregit (per acompanyar)

Preparació:
  1. Pelar la carabassa, rentar-la i trossejar-la. Pelar, netejar i rentar els demés ingredients i tallar-los a bocins. Abocar el brou dins de l'olla a pressió super ràpida i posar-la al foc. Quan bulli afegir les verdures i l'oli.
  2. Tancar l'olla i esperar a que pugi la vàlvula fins a la segona anella (la tercera en l'olla WMF). Baixar el foc i comptar 5 minuts. Passat el temps de cocció, despressuritzar l'olla sota l'aixeta. S'ha d'anar en compte de no cremar-se amb el vapor. Obrir l'olla, treure una part del brou i reservar-lo. Afegir la crema de llet i triturar amb el minipimer. Rectificar de sal i pebre. Si quedés massa espessa, afegir a miques el brou reservat, fins que estigui al punt.
  3. Servir la crema de carabassa ben calenta, acompanyada amb crostons de pa fregit o torrat al forn.

  • Es poden coure les verdures de la manera tradicional, per això es bull la verdura durant uns 20 minuts i la resta es fa tal com s'indica a la recepta.

  • La carabassa té moltes qualitats nutritives. Els antioxidants que li proporciona els carotens la fa molt recomanable per a prevenir nombroses malalties.

  • El brou pot ser de pastilla (Avecrem).




Què es cou a la cuina? / Crema de Carabassa



Cap comentari:

Publica un comentari