dissabte, 12 d’octubre del 2013

Púding de Taronja i Panses

La seva elaboració és tan senzilla que fins i tot podem deixar que el preparin els nens. I és que aquest púding es cou al microones i en només 12 minuts!
Aquestes postres són ideals per aprofitar el pa que ens hagi quedat endarrerit i com veureu a continuació, es preparen en un tres i no res.
Què, qui s'anima?

púding de taronja i panses
Ingredients:
  • 3 ous grans
  • 10 cullerades de sucre
  • 4 cullerades d'aigua
  • 2 cullerades de melmelada de taronja
  • 1 copa de brandi
  • 2 cullerades de panses de Corint o sultana
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 100 grams de pa del dia abans (sense crosta)

Preparació:
Escalfem la llet. Posem el pa llescat dins d'un bol i hi afegim la llet calenta. Deixem reposar perquè el pa absorbeixi la llet i s'estovi.
Posem a remullar les panses amb el brandi.
Preparem un motllo tipus plum-cake, de Pirex o de silicona. Li posem 4 cullerades de sucre i 4 d'aigua. Coem al microones durant uns 5 o 6 minuts, fins que veiem que el sucre es fa caramel. Hem de vigilar que no es cremi. Abans de que el caramel es torni compacte, mourem el motllo en totes direccions perquè el caramel impregni les parets del recipient.
Seguidament, dins d'un bol batem els ous, afegim el sucre restant (6 cullerades), les 2 cullerades de melmelada de taronja i la mescla de llet i pa. Escorrem les panses i també les hi afegim. Mesclem bé i aboquem el preparat dins del motlle que tenim caramel·litzat.
Coem dins del micro a potència màxima, durant 6 minuts. El traiem i tapem el recipient amb paper film, fem un parell de forats al plàstic i tornem a coure 6 minuts més.
Comprovem que està cuit punxant el centre amb una agulla o broqueta. Si surt neta, és que ja el tenim llest. Deixem-lo a la nevera abans de desemmotllar i servim-lo fresc.

  • Si deixem que ho preparin els nens, vigilem-los mentre manipulen el motllo amb el caramel líquid, es poden cremar. Utilitzeu uns guants de forn.
  • Podeu guarnir el púding amb talls de taronja confitada (cosa que jo no he fet, perquè no en tenia). Us quedarà espectacular!




Què es cou a la cuina? / Púding de Taronja i Panses

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada