cigrons amb bacallà |
Ingredients per a 4 persones:
- 600 grams de cigrons cuits (com coure els cigrons)
- 4 talls de bacallà dessalat
- oli
- 1 manat d'espinacs (optatiu)
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- 100 cc de tomàquet triturat
- 1 cullerada de polpa de pebrot de romesco (cast.: pimiento choricero)
- 1 culleradeta de postres de pebre vermell.
- brou de coure els cigrons o brou de peix
- 100 cc de vi blanc
- 1 picada
- 1 ou dur (optatiu)
- sal i pebre
Preparació:
- Netegem bé les fulles dels espinacs i els deixem escórrer.
- Enfarinem als talls de bacallà i els fregim i els reservem.
- Posem al foc una cassola amb 4 cullerades d'oli, afegim la ceba tallada petita i a continuació els alls picats menuts.
- Quan la ceba sigui transparent hi posem el tomàquet triturat, salem i empebrem, mesclem i deixem coure. Afegim la polpa del pebrot i el pebre vermell, removem i afegim el vi blanc, deixem coure fins que el vi redueixi.
- Afegim els cigrons cuits i brou fins que quedin ben coberts.
- Hi posem la picada i l'ou dur tallat petit.
- Col·loquem els talls de bacallà, enfonsant-los una mica en els cigrons, distribuïm els espinac per sobre e i deixem coure tapat i a foc lent durant uns cinc minuts.
- Si veiem que cal, afegim una mica mes de brou. Ha de quedar una mica caldós.
- Els cigrons els podeu coure vosaltres, comprar-los cuits al mercat o utilitzar cigrons en conserva.
- Trobareu pasta de pebrots de romesco envasada (pimientos choriceros), en molts supermercats, sinó podeu comprar 1 o 2 pebrots de romesco secs, els netegeu de llavors i els poseu en remull durant 3 o 4 hores. Els escorreu bé i amb l'ajuda d'un ganivet grateu la polpa.
Què es cou a la cuina? / Cigrons amb bacallà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada